Την τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου εκπνέει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στον διαγωνισμό του υπουργείου Δικαιοσύνης που αφορά στην εισαγωγή 61 σπουδαστών στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών.

Η αίτηση υποβάλλεται στη γραμματεία της Σχολής ή στη γραμματεία οποιουδήποτε δικαστηρίου της χώρας.

Ο αριθμός των εισακτέων κατανέμεται ανά κατεύθυνση, ως εξής:

• 26 σπουδαστές στη Διοικητική Δικαιοσύνη: 4 θέσεις δοκίμων εισηγητών του Συμβουλίου της Επικρατείας, μία θέση δοκίμου εισηγητή του Ελεγκτικού Συνεδρίου και 21 θέσεις δοκίμων παρέδρων πρωτοδικείου των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων.

• 35 σπουδαστές στην Πολιτική και Ποινική Δικαιοσύνη, σε θέσεις δοκίμων παρέδρων πρωτοδικείου.

Στο διαγωνισμό γίνονται δεκτοί όσοι έχουν την ιδιότητα του Ειρηνοδίκη ή έχουν ή είχαν διετή άσκηση δικηγορίας ή είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος νομικού τμήματος, με μονοετή άσκηση δικηγορίας, ή είναι δικαστικοί υπάλληλοι με πτυχίο νομικού τμήματος, νομικής σχολής και πενταετή υπηρεσία στη θέση αυτή. Το προκριματικό στάδιο των εξετάσεων θα διενεργηθεί στη Θεσσαλονίκη κατά το τρίτο δεκαήμερο του Μαρτίου, ενώ το τελικό στάδιο θα γίνει στην Αθήνα λίγο αργότερα.

Ο διαγωνισμός
Ο εισαγωγικός διαγωνισμός περιλαμβάνει δύο στάδια, προκριματικό και τελικό. Κατά το προκριματικό στάδιο οι υποψήφιοι εξετάζονται γραπτά, για μεν την κατεύθυνση της Διοικητικής Δικαιοσύνης σε θέματα Γενικής Παιδείας, Συνταγματικού Δικαίου, Γενικού Διοικητικού Δικαίου και Δικαίου Διοικητικών Διαφορών και Δημοσιονομικού Δικαίου, για δε την κατεύθυνση της Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης σε θέματα Γενικής Παιδείας, Αστικού Δικαίου, Εμπορικού Δικαίου και Πολιτικής Δικονομίας και Ποινικού Δικαίου και Ποινικής Δικονομίας. Πληρ.: 210-7767208 και 2310-494104.

Πηγή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

61 μόνιμοι σε ΕΛΤΑ και υπουργείο Οικονομικών

Νέο πρόγραμμα για τη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας