Συγκεκριμένα σύμφωνα με απόφαση που υπογράφει ο κ. Βερναρδάκης καθορίζεται η κατανομή του προσωπικού για το 2015, στο Λιμενικό Σώμα για εξήντα εννέα (69) Δόκιμους Σημαιοφόρους στο Λιμενικό Σώμα αλλά και Εβδομήντα έξι (76) Δοκίμων Υπαξιωματικών επιλαχόντες του αντίστοιχου διαγωνισμού κατάταξης έτους 2014

 

Η απόφαση για την κατανομή έρχεται μετά την δέσμευση του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Δρίτσα για την πρόσληψη των επιλαχόντων ώστε να καλυφθούν θέσεις στο Σώμα λόγω των αυξημένων αναγκών που υπάρχουν λόγω της προσφυγικής κρίσης.

Αυξημένος κατά 3,7% είναι ο προϋπολογισμός για το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, όπως αποκάλυψε ο υπουργός, Θοδωρής Δρίτσας, στην ομιλία του κατά τη συνεδρίαση της Βουλής για την κύρωση του κρατικού προϋπολογισμού.

«Ο προϋπολογισμός για το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για το οικονομικό έτος 2016 είναι ένας προϋπολογισμός αυξημένος κατά 3,7%, κυρίως όμως είναι ένας προϋπολογισμός κατανεμημένος με τέτοιον τρόπο ώστε να προσανατολίζεται στην κάλυψη των επειγουσών αναγκών όπως οι έκτακτες συνθήκες έχουν διαμορφώσει και σε ό,τι αφορά στο Λιμενικό Σώμα και σε ό,τι αφορά τις άλλες υπηρεσίες του Υπουργείου», τόνισε ο υπουργός.

«Προς αυτή την κατεύθυνση οι συνολικές πιστώσεις εκτός από τη μισθοδοσία και τις πάγιες δαπάνες θα καλύψουν και νέες προσλήψεις στελεχών του Λιμενικού Σώματος, που είναι αναγκαίες για την αντιμετώπιση των αναγκών του ανατολικού Αιγαίου, καθώς και την καταβολή επιδόματος εξομάλυνσης στο προσωπικό, τις επικείμενες μισθολογικές ωριμάνσεις και τις αναδρομικές αποδοχές και όλα αυτά τα εκκρεμή ζητήματα, αλλά κυρίως αυτά που είναι επείγοντα», ανέφερε και προσέθεσε:

«Επίσης, θα καλύψουν δαπάνες μετακινήσεων που αφορούν στις ανάγκες του ανατολικού μετώπου, τις προμήθειες εξοπλισμού και συντήρησης επιχειρησιακών μέσων, τις δαπάνες προμήθειας καυσίμων και την ολοκλήρωση των διαγωνιστικών διαδικασιών για την τεχνική υποστήριξη ιπταμένων μέσων και πολλά άλλα που είναι απολύτως αναγκαία. Η πραγματικότητα διαμορφώνει αύξηση προσφυγικών ροών και προς αυτή την κατεύθυνση είμαστε υποχρεωμένοι να κατανείμουμε τις επιλογές μας με τρόπο τέτοιο που να είμαστε απολύτως εντάξει».

Δείτε ανοιχτές θέσεις εργασίας ΕΔΩ