Δώρο Χριστουγέννων σε όλους τους δικαιούχους του επιδόματος παιδιού Α21 σε μορφή έξτρα δόσης. Πότε μπαίνει η εξτρά δόση του επιδόματος παιδιού Α21 – Ποιοι την χάνουν.

Το επίδομα παιδιού Α21 που θα καταβληθεί σε δικαιούχους τον Δεκέμβριο, θα περιλαμβάνει και μια επιπλέον μηνιαία δόση που αντιστοιχεί στο ποσό ενός μήνα. Συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι θα λάβουν την τακτική έκτη δόση του επιδόματος, καθώς και μια επιπλέον δόση που είναι το μισό του ποσού που λαμβάνουν κάθε δίμηνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πληρωμή για το επίδομα παιδιού (έκτη δόση) και την εξτρά ενίσχυσης (έξτρα δόση) θα γίνει νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, πιθανότατα στο διάστημα από 15 μέχρι 20 Δεκεμβρίου.

Έτσι όλοι οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού Α21, που δεν έχουν οφειλές προς τον ΟΠΕΚΑ, τον μήνα Δεκέμβριο θα λάβουν συνολικά ποσό που αντιστοιχεί σε τρείς μήνες επιδόματος.

Για να λάβουν οι δικαιούχοι την έξτρα δόση, πρέπει να ισχύουν οι εξής προϋποθέσεις:

  1. Η αίτηση για το επίδομα Α21 να έχει εγκριθεί.
  2. Να μην έχουν οφειλές προς τον ΟΠΕΚΑ. Σε περίπτωση οφειλών, η έξτρα δόση θα συμψηφιστεί με τα χρωστούμενα ποσά.

Οι δικαιούχοι δεν πρέπει να έχουν οφειλές προς τον ΟΠΕΚΑ. Αυτό μπορεί να συμβαίνει είτε λόγω αλλαγής κλίμακας επιδόματος είτε από οφειλές από προηγούμενα έτη (π.χ., εάν έχουν λάβει αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά).

Παράδειγμα ποσών:

  • Οικογένεια με 1 παιδί που λαμβάνει 140 ευρώ κάθε δύο μήνες, θα λάβει 210 ευρώ (140 ευρώ τακτική δόση + 70 ευρώ έξτρα δόση).
  • Οικογένεια με 2 παιδιά που λαμβάνει 280 ευρώ κάθε δύο μήνες, θα λάβει 420 ευρώ (280 ευρώ τακτική δόση + 140 ευρώ έξτρα δόση).
  • Οικογένεια με 3 παιδιά που λαμβάνει 560 ευρώ κάθε δύο μήνες, θα λάβει 840 ευρώ (560 ευρώ τακτική δόση + 280 ευρώ έξτρα δόση).
  • Οικογένεια με 4 παιδιά που λαμβάνει 840 ευρώ κάθε δύο μήνες, θα λάβει 1.260 ευρώ (840 ευρώ τακτική δόση + 420 ευρώ έξτρα δόση).

Πληρωμές:

  • Πέμπτη δόση: 30 Νοεμβρίου (για Σεπτέμβριο-Οκτώβριο).
  • Έκτη δόση: Τελευταία εργάσιμη Δεκεμβρίου (για Νοέμβριο-Δεκέμβριο).
  • Εμβόλιμη πληρωμή: Τελευταία εργάσιμη Ιανουαρίου για εκκρεμότητες ή νέες αιτήσεις.

Οι πληρωμές ξεκινούν την προηγούμενη εργάσιμη της καθορισμένης ημερομηνίας.

Πηγή: enaklik.com ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιδότηση 10.000€ για ανακαίνιση σπιτιού. Voucher Τουρισμού με επίδομα 1250€ στο χέρι. ΑΣΕΠ: Βγήκε η προκήρυξη 7Κ/2024 – 1.113 νέες μόνιμες προσλήψεις ΥΕ