GRAMMATEIS

Το πρόγραμμα «Gigabit Voucher Scheme» του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης αποσκοπεί στην επιδότηση νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων για τη σύνδεση στο διαδίκτυο με ταχύτητες τουλάχιστον 250 Mbps.

Με προϋπολογισμό 80 εκατ. ευρώ, θα επιδοτούνται τα τέλη σύνδεσης και το μηνιαίο πάγιο για δύο χρόνια με 200 ευρώ. Περίπου 400.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις αναμένεται να ωφεληθούν από το πρόγραμμα.

Στόχος είναι η αύξηση της διείσδυσης των δικτύων οπτικών ινών (FTTH), επιταχύνοντας τη μετάβαση από τις παραδοσιακές συνδέσεις χαλκού. Δικαιούχοι είναι όσοι δεν έχουν ευρυζωνική σύνδεση άνω των 100 Mbps και βρίσκονται στις περιοχές παρέμβασης.

Αναλυτικά όλα τα παρελκόμενα του voucher των 200 ευρώ

Η Υπηρεσία Gigabit θα πρέπει να πληροί σωρευτικά τις ακόλουθες ελάχιστες απαιτήσεις:

-Να διαθέτει είτε ταχύτητα download μεγαλύτερη ή ίση των 250 Mbps είτε συμμετρική ταχύτητα μεγαλύτερη ή ίση των 100 Mbps (που απευθύνονται κατά κύριο λόγο σε επιχειρήσεις). Οι ελάχιστες ταχύτητες θα πρέπει να είναι διαθέσιμες στους ωφελούμενους σε ώρες αιχμής.

  • Να περιλαμβάνει τον απαραίτητο για τη λειτουργία της τερματικό εξοπλισμό του τελικού χρήστη (modem / router)
  • Να παρέχεται με έκπτωση τουλάχιστον ίση με το ποσό του voucher σε σχέση με τα αντίστοιχα προγράμματα (με ίδια χαρακτηριστικά ταχύτητας και συμπεριλαμβανόμενων υποπροϊόντων) που προσφέρονται στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Η έκπτωση μπορεί να διατεθεί με οποιονδήποτε τρόπο εντός της περιόδου της σύμβασης παροχής υπηρεσιών, σύμφωνα με την εμπορική πολιτική του παρόχου (π.χ. έκπτωση του κόστους σύνδεσης/εγκατάστασης, δωρεάν παροχή υπηρεσίας για κάποιους μήνες, ομοιόμορφη έκπτωση επί του μηνιαίου τέλους καθ’ όλη τη διάρκεια της σύμβασης, ή συνδυασμοί αυτών).
  • Εάν παρέχεται από καθετοποιημένο πάροχο του οποίου το μερίδιο αγοράς στην λιανική αγορά ευρυζωνικών συνδέσεων είναι μεγαλύτερο από 20% τότε ο πάροχος πρέπει να παρέχει τουλάχιστον μία υπηρεσία χονδρικής που να αντιστοιχεί σε κάθε διαθέσιμη ταχύτητα (ή συνδυασμό ταχυτήτων download/upload) των προϊόντων λιανικής που προσφέρει στη δράση και η οποία θα επιτρέπει σε άλλους παρόχους να παρέχουν αντίστοιχη υπηρεσία λιανικής.

Πηγή: enaklik.com ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ειδικό επίδομα από 300 έως 600€–Δικαιούχοι. Ποιοι δικαιούνται δωρεάν ενοίκιο για τρία χρόνια. Έτσι θα βγείτε στη σύνταξη στα 56 έτη. ΑΣΕΠ: Βγήκε η προκήρυξη για 1.592 μόνιμες προσλήψεις