Την πρόσληψη διερμηνέα Σoμάλι και υπεύθυνο καθημερινής φροντίδας, για την Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή στη Χίο ανακοίνωσε η Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) «Ζεύξις».

Η ΜΚΟ «Ζεύξις» που ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2018, αποτελεί σύνδεσμο ανάμεσα στο Κράτος, τους κοινωνικούς φορείς και τις οργανώσεις για την προστιθέμενη αξία που η συνεργασία αυτών μπορεί να αποδώσει προς όφελος όλων όσοι χρειάζονται βοήθεια. Συγκεκριμένα αποτελεί αρωγό όχι μόνον για την κάλυψη των κενών σε συγκεκριμένους τομείς ανθρωπιστικής βοήθειας αλλά και προσφοράς υψηλού επιπέδου υπηρεσιών για τη βέλτιστη αξιοποίηση των διαθέσιμων οικονομικών πόρων.

Η ομάδα της «Ζεύξις» διαθέτει πείρα στη διαχείριση των κοινοτικών και άλλων προγραμμάτων, στην εφαρμογή πολιτικών και στην υλοποίηση έργων μέσα από επιτυχημένες και αποτελεσματικές συνεργασίες μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, του κράτους και των ΜΚΟ, διεθνών οργανισμών κλπ. Βασικός της στόχος είναι να κάνει τη διαφορά στις ζωές των ανθρώπων που έχουν ανάγκη. Η «Ζεύξι» δραστηριοποιείται μέσω της Δομής Φιλοξενίας «ΟΙΚΟΣ» για ανήλικα ασυνόδευτα κορίτσια πρόσφυγες και μετανάστες και μέσω του Κέντρου Ημέρας Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης ανήλικων Προσφύγων και Μεταναστών.

Βασικές αρμοδιότητες

O υπεύθυνος καθημερινής φροντίδας – διερμηνέας Σομάλι:

  1. Διευκολύνει την επικοινωνία, μέσω της διερμηνείας ή/και της μετάφρασης σε γλώσσα που κατανοεί ο κάθε ασυνόδευτος ανήλικος, προφορικά ή/και γραπτά, ανάμεσα στον ανήλικο και την διεπιστημονική ομάδα ή/και δημόσιους οργανισμούς, υπηρεσίες και φορείς, με τους οποίους έρχονται σε επαφή.
  2. Συμμετέχει στην εφαρμογή των προγραμμάτων ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων και μεριμνά για την τήρηση του ημερήσιου προγράμματος των ανηλίκων, σε συνεργασία με τον/την κοινωνικό/ή λειτουργό και το υπόλοιπο επιστημονικό προσωπικό. Συνοδεύει τους ανηλίκους σε δραστηριότητες και επιτηρεί τη συμμετοχή τους σε αυτές, εφόσον είναι απαραίτητο.
  3. Συνεισφέρει στην τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας.
  4. Μεριμνά για την τήρηση των ομαλών σχέσεων μεταξύ των ανηλίκων διευκολύνοντας τη θετική μεταξύ τους επικοινωνία
  5. Μεριμνά για προστασία των δικαιωμάτων των ανηλίκων και προστασία της ιδιωτικότητάς τους
  6. Καταγράφει την είσοδο και έξοδο από την Ασφαλή Περιοχή και επιτηρεί τους κοινόχρηστους χώρους.
  7. Καταγράφει συμβάντα, παρατηρεί την κατάσταση των ανηλίκων και ενημερώνει το επιστημονικό προσωπικό για καταστάσεις που χρειάζονται άμεση αντιμετώπιση, και για κάθε άλλη έκτακτη κατάσταση που απαιτεί καθοδήγηση, κατεύθυνση και ειδικό χειρισμό.
  8. Συμμετέχει στις συναντήσεις του προσωπικού και συμπληρώνει αναφορές που αφορούν στα καθήκοντά του.

Απαραίτητα προσόντα

Τα απαραίτητα προσόντα για τη θέση εργασίας είναι τα εξής:

  • Άριστη γνώση Σομάλι και καλή γνώση της Ελληνικής ή/και Αγγλικής Γλώσσας
  • Γνώση επιπλέον γλωσσών/διαλέκτων θα συνεκτιμηθεί
  • Προηγούμενη συναφής εργασιακή εμπειρία
  • Δίπλωμα οδήγησης Ι.Χ. (υποχρεωτικό)
  • Επικοινωνιακές δεξιότητες
  • Πνεύμα συνεργασίας και ομαδικότητας
  • Ακεραιότητα και υπευθυνότητα
  • Ικανότητα διαπραγμάτευσης, επίλυσης προβλημάτων και αντιμετώπισης των δυσκολιών ενός ανθρωπιστικού περιβάλλοντος έκτακτης ανάγκης

Υποβολή αιτήσεων

Εάν σας ενδιαφέρει κάποια από τις προαναφερθείσες θέσεις, μπορείτε να αποστείλετε το βιογραφικό σας, μέσω email στο hr@zeuxis.org.gr, το βιογραφικό τους σημείωμα και αναγράφοντας τον τίτλο και κωδικό θέσης. Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ.

Πηγή: proson.gr ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιδότηση 10.000 ευρώ και στεγαστικά δάνεια. Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν το επίδομα παιδιού. Προσλήψεις σε ΔΕΗ, Δημοτική Αστυνομία, ΣΤΑΣΥ – ΟΣΥ, Δημοτικά Βρεφοκομεία, ΟΦΥΠΕΚΑ

Δείτε εδώ και άλλες αγγελίες με επιλογές από Χρυσή Ευκαιρία, Skywalker, Kariera, Jobfind κ.α.