Ισχυρά  κίνητρα για την επιστροφή των νέων στον Έβρο, μέσω της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και προγραμμάτων που ενισχύουν την επιχειρηματικότητα παρουσίασε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κ. Σοφία Ζαχαράκη κατά την εκδήλωση με θέμα «Εθνική Στρατηγική για την Περιφερειακή και Τοπική Ανάπτυξη» στον Έβρο.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε σε ένα νέο ανοιχτό πρόγραμμα που θα χρηματοδοτεί τα έξοδα μετεγκατάστασης στον κεντρικό και βόρειο Έβρο, το οποίο αφορά περίπου 10.000 νέους, με στόχο την επιστροφή τους σε περιοχές με λιγότερους από 500 μόνιμους κατοίκους.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην επιτυχία του προγράμματος Σπίτι μου και την εξέλιξη του στο Σπίτι μου 2, μέσα από το οποίο υπάρχει ειδική πρόβλεψη για τον Έβρο.

Όπως είπε, πρόκειται για ένα πρόγραμμα με προϋπολογισμό 2 δισ. ευρώ που θα προσφέρει εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια σε οικογένειες και νέους που θέλουν να πάρουν το δικό τους σπίτι.

Ειδική μνεία έκανε και στα Voucher των βρεφονηπιακών σταθμών, τα οποία θα καλύπτουν ακόμα μεγαλύτερο αριθμό δικαιούχων από το 2025.

Μάλιστα, τόνισε πως σύντομα θα βγουν νέα προγράμματα για να αυξηθούν οι θέσεις στους βρεφονηπιακούς και έκανε έκκληση στις τοπικές αρχές να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες για να μπορέσουν να συμμετέχουν σε αυτά.

Τέλος, η υπουργός προανήγγειλε και ένα νέο πρόγραμμα για γυναίκες που θέλουν να ξεκινήσουν την δική τους επιχείρηση, με χρηματοδότηση που μπορεί να φτάσει τις 40.000 ευρώ.

Πηγή: aftodioikisi.gr ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επίδομα παιδιού Α21: Άνοιξε η πλατφόρμα. Προσλήψεις σε ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΗ, ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ, ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ. Θέσεις σε Βασιλόπουλο, My Market κ.α.