Για τη σχολική χρονιά 2024-2025, υπάρχουν δύο βασικές πρωτοβουλίες που στηρίζουν τις οικογένειες για την αγορά σχολικών ειδών:

“School Pass”: Πρόκειται για ένα καλάθι παρόμοιο με το “καλάθι του νοικοκυριού”, που περιλαμβάνει σχολικά είδη σε σταθερές και προσιτές τιμές. Τα προϊόντα στο “School Pass” είναι διαθέσιμα σε χαμηλότερες τιμές σε σχέση με τα υπόλοιπα, και οι τιμές αυτές παραμένουν σταθερές καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Σκοπός του μέτρου είναι να περιορίσει τις αυξήσεις τιμών και να διευκολύνει τις οικογένειες στις αγορές σχολικών ειδών κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Επιταγή ΔΥΠΑ για βιβλία: Η ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) παρέχει μια επιταγή αξίας 25 ευρώ ανά μέλος της οικογένειας για την αγορά βιβλίων. Οι δικαιούχοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν την επιταγή στα συνεργαζόμενα βιβλιοπωλεία, όπως ορίζεται από το πρόγραμμα. Παρόλο που η Δημόσια Πρόσκληση αφορά την αγορά βιβλίων, ορισμένα βιβλιοπωλεία επιτρέπουν και την αγορά άλλων σχολικών ειδών με την επιταγή αυτή, κάτι που ωστόσο δεν είναι επίσημα επιτρεπτό.Αυτά τα δύο προγράμματα έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τις οικογένειες να καλύψουν τις ανάγκες τους σε σχολικά είδη με πιο προσιτό κόστος.

Το “Καλάθι των Σχολικών Ειδών” για το 2024 θα διαρκέσει έως τις 15 Οκτωβρίου και προσφέρει σχολικά είδη σε σταθερές και προσιτές τιμές. Αυτό επιτρέπει στους γονείς να αγοράζουν τα απαραίτητα είδη χωρίς να ανησυχούν για ανατιμήσεις.

Το καλάθι περιλαμβάνει τουλάχιστον ένα προϊόν από τις παρακάτω κατηγορίες:

  • Σχολικές τσάντες
  • Τετράδια
  • Μολύβια, στυλό και μαρκαδόρους
  • Κασετίνες
  • Γόμες και ξύστρες
  • Χάρακες και γεωμετρικά όργανα
  • Κόλλες και ψαλίδια
  • Ντοσιέ και φύλλα χαρτιού

Με αυτήν την πρωτοβουλία, η κυβέρνηση προσπαθεί να διασφαλίσει ότι τα σχολικά είδη παραμένουν προσβάσιμα για όλα τα νοικοκυριά κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Πηγή: enaklik.com ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΥΠΑ: Το χρονοδιάγραμμα αιτήσεων για το επίδομα 400€. 3.347 μόνιμες προσλήψεις χωρίς πτυχίο. 272 θέσεις γραμματέων στα Δικαστήρια. Προσλήψεις σε Aegean Airlines, ΜΚΟ