Πάνω από 1.500 μόνιμες προσλήψεις στο δημόσιο φέρνει το ΑΣΕΠ τον Οκτώβριο.

Στο Εθνικό Τυπογραφείο για να λάβει ΦΕΚ είναι η 6Κ/2024 προκήρυξη του ΑΣΕΠ η οποία προβλέπει στην πλήρωση συνολικά 1.592 θέσεων μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου σε φορείς του Δημοσίου αποκλειστικά από άτομα με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 50%. Σύμφωνα με πληροφορίες η προκήρυξη αναμένεται να λάβει ΦΕΚ εντός της εβδομάδας και οι αιτήσεις θα τρέξουν στα μέσα του μήνα.

Τι θα γίνει όμως στην περίπτωση που δεν βρεθούν υποψήφιοι για να καλύψουν όλες τις θέσεις; Για ορισμένες θέσεις και σε περίπτωση που δεν βρεθούν υποψήφιοι που κατέχουν τα απαραίτητα πρόσθετα προσόντα (ή τους κυρίους αποδεκτούς τίτλους σπουδών), οι κενές θέσεις θα καλυφθούν «επικουρικώς» από υποψήφιους με μειωμένα πρόσθετα προσόντα (ή άλλους τίτλους σπουδών), και αν πάλι δεν καλυφθούν όλες οι θέσεις, θα καλυφθούν σε δεύτερο βαθμό επικουρίας με ακόμα λιγότερα απαραίτητα προσόντα κ.ο.κ.

Τις 1.592 θέσεις μπορούν να διεκδικήσουν ΑμεΑ από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης: Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.

Στον πίνακα θέσεων της προκήρυξης υπάρχουν δεκάδες ειδικότητες που κατανέμονται σε όλη την Ελλάδα.

  • Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) – 887 θέσεις
  • Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) – 358 θέσεις
  • Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) – 242 θέσεις
  • Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ) – 105 θέσεις

Δείτε τον πίνακα θέσεων ΕΔΩ

Δείτε τις 121 ειδικότητες που ζητούνται πατώντας ΕΔΩ

Πηγή: proson.gr ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συντάξεις: Πώς να κερδίσετε μέχρι και 9 χρόνια. Ποιοι δικαιούνται το νέο επίδομα ύψους 300€. ΑΣΕΠ: Τρέχουν δεκάδες προκηρύξεις μέχρι τέλος Οκτωβρίου. Σπίτι μου 2: Χιλιάδες ήδη να αναζητούν ακίνητα