Οι δύο τακτικές και μία εμβόλιμη πληρωμή απομένουν για να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες πληρωμών για το επίδομα παιδιού Α21 του ΟΠΕΚΑ του 2024.

Σημαντικό να αναφερθεί πως το επίδομα παιδιού Α21 πληρώνεται κάθε δύο μήνες και η κάθε πληρωμή περιλαμβάνει δύο μηνιαίες δόσεις του επιδόματος. Μέχρι στιγμής έχουν καταβληθεί τέσσερις διμηνιαιες δόσεις,  δηλαδή επίδομα παιδιού για τους 8 μήνες.

Όσοι δικαιούχοι δεν έχουν λάβει το επίδομα Σεπτεμβρίου που έχει καταβληθεί στις 27 Σεπτεμβρίου,  δείτε τις πιθανές αιτίες ΕΔΩ.

Επόμενες πληρωμές για το επίδομα παιδιού

Οι επόμενες πληρωμές για το επίδομα παιδιού είναι τρεις.  Του Νοεμβρίου,  Δεκεμβρίου, που είναι οι τακτικές πληρωμές,  αλλά και μια εμβολιμη πληρωμή Ιανουαρίου. Αναλυτικότερα:
  • Πέμπτη δόση: 30 Νοεμβρίου (Σεπτέμβριος-Οκτώβριος)
  • Έκτη δόση: Τελευταία εργάσιμη Δεκεμβρίου (Νοέμβριος-Δεκέμβριος), μπορεί να καταβληθεί και νωρίτερα, πριν απο τα Χριστουγεννα.  (Η συγκεκριμένη δόση κανονικά θα πληρωνόταν τελευταία εργάσιμη Ιανουάριου, αλλά πληρώνεται Δεκέμβριο για να κλίσουν οι πληρωμές του έτους).

Εμβόλιμη πληρωμή Ιανουάριου:

Τελευταία εργάσιμη ημέρα Ιανουάριου θα καταβληθεί το επίδομα παιδιού Α21 σε όσους δεν έχουν λάβει το επίδομα στις προηγούμενες πληρωμές, έχουν εκκρεμότητες η έχουν αποκτήσει τέκνα για τα οποία δεν θα έχουν λάβει τα αντίστοιχα ποσά στις προηγούμενες πληρωμές.

**Όλες οι δόσεις αρχίζουν να πληρώνονται από την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα της καθορισμένης ημερομηνίας.

Αιτήσεις για το επίδομα παιδιού Α21

Αυτή τη στιγμή η πλατφόρμα για τις αιτήσεις για το επίδομα παιδιού Α21 είναι κλειστή και θα ανοίξει στις 30 Σεπτεμβρίου.

Κάθε πότε γίνεται αίτηση για το επίδομα παιδιού Α21

Η αίτηση γίνεται μια φορά κάθε έτος και δεν υποβάλλεται ξανά. Οι αιτήσεις ανοίγουν πάντα αρχές της χρονιάς και συγκεκριμένα Φεβρουάριο η Μάρτιο και μας καλύπτουν για όλο το υπόλοιπο έτος.

Μόνο εάν υπάρχει λόγος τροποποίησης η προσθήκης κάποιου Εγγράφου πρέπει να υποβληθεί αίτηση δεύτερη φορά στο ίδιο έτος.

Ωστόσο, εντός του Ιανουαρίου κάθε έτους και συγκεκριμένα έως τις 15/1, υπάρχει δυνατότητα υποβολής αίτησης σε όσους για κάποιον λόγο δεν έκαναν αίτηση μέσα στο περασμένο έτος και δεν έχουν λάβει το επίδομα και σε δικαιούχους έχοντες εκκρεμότητες από την περασμένη χρονιά, η οποία εκκαθαρίζει αυτές της εκκρεμότητες με τη μορφή εμβόλιμης δόσης πριν την τακτική πληρωμή της α’δόσης του επιδόματος.

Το επίδομα χορηγείται από τον ΟΠΕΚΑ και καταβάλλεται στους δικαιούχους κάθε έτους ανά δίμηνο, με πίστωση σε ενεργό τραπεζικό λογαριασμό την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε διμήνου. Το ποσό υπολογίζεται βάσει των στοιχείων της τελευταίας εκκαθαρισμένης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

Μετά την υποβολή φορολογικής δήλωσης τρέχοντος έτους ή τροποποιητικής το ποσό του επιδόματος επαναϋπολογίζεται με βάση το εισόδημα και τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος έλαβε διαφορετικό ποσό επιδόματος από αυτό που δικαιούται τότε αυτό συμψηφίζεται με το ποσό των επόμενων πληρωμών.

Πηγή: enaklik.com ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 50 θέσεις εργασίας και με καλούς μισθούς