Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για πρόσληψη προσωπικού

Υπάλληλοι Γενικών Καθηκόντων

Η Αποστολή, αστική μη κερδοσκοπική εταιρία, λειτουργεί το Οικοτροφείο Ολοκληρωμένης Μονάδας Αντιμετώπισης Νόσου Alzheimer και Συναφών Παθήσεων, το οποίο χρηματοδοτείται από τον τακτικό προϋπολογισμό.

Φυσικό αντικείμενο

Η Μονάδα συνίσταται στη λειτουργία ενός Οικοτροφείου χωρητικότητας κατά μέγιστο 15 ασθενών μόνιμης διαβίωσης με επιπλέον δυνατότητα ταυτόχρονης βραχύβιας φιλοξενίας πέντε (5) περίπου ασθενών με στόχο την αποφόρτιση των οικογενειών και ενός Κέντρου Ημέρας με δυνατότητα παροχής υπηρεσιών υποστήριξης αφενός ασθενών της νόσου και αφετέρου της υποστήριξης μελών των οικογενειών ασθενών, με στόχο τη διατήρηση της ψυχικής τους ισορροπίας και της καλύτερης αντιμετώπισης των ασθενών συγγενών τους.

Ειδικότητα – Σχέση εργασίας

Για τη στελέχωση του προσωπικού του Οικοτροφείου, η Αποστολή προκηρύσσει θέσεις γενικών καθηκόντων με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου πλήρους απασχόλησης.

ΔΕΊΤΕ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΆΛΛΕΣ ΜΚΟ

Κριτήρια

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να πληρούν τα ακόλουθα κριτήρια:

Υπάλληλος Γενικών Καθηκόντων – Επιμελητής Ενοίκων

  • Επίπεδο εκπαίδευσης: απολυτήριο Πρωτοβάθμιας (ΥΕ) ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ)
  • Προϋπηρεσία: επιθυμητή η προϋπηρεσία σε δομές ατόμων με άνοια
  • Δίπλωμα οδήγησης (κατηγορίας Β’)
  • Συστατικές επιστολές: Θα συνεκτιμηθούν συστατικές επιστολές από προηγούμενους εργοδότες.

Προϋποθέσεις

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν:

√ Την ελληνική ιθαγένεια ή ιθαγένεια κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εφόσον ο υποψήφιος έχει ιθαγένεια κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρέπει να απαραίτητα να γνωρίζει την ελληνική γλώσσα στο επίπεδο που προσδιορίζεται και διαπιστώνεται σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 28 του Π.Δ. 50/2001 9ΦΕΚ Α 39), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει κάθε φορά.

√ Εκπληρώσει (αφορά τους άνδρες) τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις ή να έχει απαλλαγεί νόμιμα από αυτές, ή εφόσον έχουν αναγνωρισθεί ως αντιρρησίες συνείδησης, να έχουν εκπληρώσει, σύμφωνα με τις ειδικές διατάξεις της στρατολογικής νομοθεσίας, άοπλη θητεία ή εναλλακτική πολιτική κοινωνική υπηρεσία.

Σημ. α) Για την κάλυψη θέσεων κλάδων ή ειδικοτήτων ΠΕ ή ΤΕ ή ΔΕ κατηγορίας, πλην των τίτλων που απονέμονται από εκπαιδευτικά ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης της αλλοδαπής και έχουν λάβει ακαδημαϊκή αναγνώριση από τον επίσημο φορέα της Ελληνικής Δημοκρατίας για τον σκοπό αυτό, γίνονται, επίσης, δεκτοί:

α) όσοι έχουν λάβει πτυχίο ή δίπλωμα ανώτατης εκπαίδευσης που έχει αποκτηθεί σε χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στους οποίους έχει χορηγηθεί πράξη αναγνώρισης επαγγελματικής ισοτιμίας από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικής Ισοτιμίας Τίτλων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΑΕΙΤΤΕ) του άρθρου10 του π.δ. 165/2000 (Α΄ 149).

β) οι κάτοχοι απόφασης αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων ανώτατης ή μεταδευτεροβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ) του άρθρου 55 του π.δ. 38/2010 (Α΄ 78).

γ) οι κάτοχοι απόφασης αναγνώρισης επαγγελματικής ισοδυναμίας τίτλων τυπικής ανώτατης εκπαίδευσης από το ΣΑΕΠ, βάσει της παρ. 2 του άρθρου 1 του π.δ. 38/2010 (Α΄ 78).

δ) όσοι έχουν λάβει τίτλο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έχει αποκτηθεί σε χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στους οποίους έχει αναγνωριστεί το δικαίωμα άσκησης νομοθετικά κατοχυρωμένου επαγγέλματος, σύμφωνα με σχετική απόφαση αναγνώρισης επαγγελματικής εκπαίδευσης που χορηγείται από το Συμβούλιο Επαγγελματικής Αναγνώρισης Τίτλων Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΣΕΑΤΕΚ) του άρθρου 13 του π.δ. 231/1998 (Α΄ 178).

ε) όσοι έχουν λάβει διπλώματα, πιστοποιητικά ή άλλους τίτλους που έχουν αποκτηθεί σε χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στους οποίους έχει χορηγηθεί, βάσει του συστήματος αυτόματης αναγνώρισης διπλωμάτων, άδεια άσκησης επαγγέλματος από τις κατά περίπτωση αρμόδιες εθνικές αρχές, σύμφωνα με τα προεδρικά διατάγματα 40/1986 (Α΄ 14), 84/1986 (Α΄ 31) 38/2010 (Α΄ 78), 97/1986 (Α΄ 35), 98/1986 (Α΄ 35) , 53/2004 (Α΄ 43) , 40/2006 (Α΄ 43) και την Υ.Α. Α4/5226/1987 (Β΄ 613).

στ) οι κάτοχοι απόφασης αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων από το Αυτοτελές Τμήμα Εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας (ΑΤΕΕΝ) του άρθρου 56 του π.δ. 38/2010 (Α΄ 78), όπως ισχύει.

ζ) οι κάτοχοι απόφασης αναγνώρισης επαγγελματικής ισοδυναμίας τίτλων τυπικής ανώτατης εκπαίδευσης κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή τρίτων χωρών από το Αυτοτελές Τμήμα Εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας (Α.Τ.Ε.Ε.Ν.) του άρθρου 56 του π.δ. 38/2010 (Α΄ 78), όπως ισχύει. (ΦΕΚ 232/Α/17-12-2022, Π.Δ. 85/2022, παρ.1 άρθρο 7).

β) οι μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών και τα διδακτορικά διπλώματα που χορηγούνται από εκπαιδευτικά ιδρύματα της αλλοδαπής γίνονται δεκτά εφόσον έχουν αναγνώριση ακαδημαϊκής ισοτιμίας από τον ΔΟΑΤΑΠ ή αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας.

ΔΕΊΤΕ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΆΛΛΕΣ ΜΚΟ

Έγγραφα

Βιογραφικό σημείωμα με πλήρη στοιχεία ταυτότητας/διαβατηρίου, διεύθυνση κατοικίας και τηλέφωνα επικοινωνίας

Διαδικασία επιλογής

Στην επιλογή θα ακολουθηθεί η κάτωθι διαδικασία:

  1. Θα πραγματοποιηθεί προεπιλογή των αιτήσεων.
  2. Θα ακολουθήσει η διαδικασία των συνεντεύξεων, όπως αναλυτικά περιγράφεται στη διαδικασία επιλογής προσωπικού της «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», αναρτημένη στην ιστοσελίδα του φορέα www.mkoapostoli.gr.
  3. Μετά τη διαδικασία επιλογής θα ανακοινωθεί το όνομα του/ης επιτυχόντος/ούσας.
  4. Θα δοθεί δυνατότητα ενστάσεων.
  5. Οριστικοποίηση αποτελεσμάτων
  6. Προσλήψεις

Επιμέρους δικαιολογητικά θα υποβληθούν όταν ζητηθούν από την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ». Η παρούσα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος αναρτάται στο διαδίκτυο μέσω της ιστοσελίδας του φορέα, καθώς και σε ιστότοπο εθνικής εμβέλειας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν τα βιογραφικά τους σημειώματα μέχρι τη λήξη της διαδικασίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος την 6η Οκτωβρίου 2024.

Αντικείμενο

Προσωπικό Γενικών Καθηκόντων – Επιμελητής Ενοίκων

  1. Οι επιμελητές της Μονάδας παρέχουν σταθερή φροντίδα στους φιλοξενούμενους και εξασφαλίζουν τη συνέχιση της φροντίδας αυτής.
  2. Οι επιμελητές είναι υπεύθυνοι για τη συνεχή φροντίδα των ενοίκων και της Μονάδας (υγιεινή, καθαριότητα προσωπικού χώρου ενοίκων, δραστηριότητες με τους ενοίκους κ.λπ.) και υποχρεωμένοι να ενημερώνονται και να ενημερώνουν τον ψυχολόγο, τον υπεύθυνο βάρδιας, τον εργοθεραπευτή και τα ανάλογα πρόσωπα αναφοράς για ό,τι θέμα προκύψει σε σχέση με τους ενοίκους. Λόγω του κυλιόμενου ωραρίου είναι επίσης υποχρεωμένοι να σημειώνουν ή να ενημερώνουν για οποιοδήποτε γεγονός αφορά τους ενοίκους και τη Μονάδα καθ΄ όλη τη διάρκεια της βάρδιάς τους.
  3. Ενημερώνουν τον ψυχολόγο για τυχόν προβλήματα ή αλλαγές στην συμπεριφορά του ενοίκου και ακολουθούν τις οδηγίες του.
  4. Εκτιμούν, σε συνεργασία με τα άλλα μέλη της ΠΘΟ, τις συνθήκες διαβίωσης και τις ανάγκες του κάθε ενοίκου: διατροφή, επίπεδο αυτοφροντίδας, κοινωνικές σχέσεις, συνθήκες εργασίας. Η εκτίμηση αυτής της κατάστασης του ενοίκου είναι διαρκής.
  5. Οι επιμελητές καλλιεργούν τις δεξιότητες του ενοίκου εστιάζοντας στις ικανότητές του, ώστε να επιτευχθεί όσο το δυνατόν υψηλότερο επίπεδο αυτονομίας. Βοηθούν τον ένοικο σε βασικές δραστηριότητες της καθημερινότητας (φροντίδα του εαυτού, προσωπική υγιεινή, φροντίδα του δωματίου, προετοιμασία τροφής, μετακίνηση στην κοινότητα, αγορά καταναλωτικών αγαθών, χρησιμοποίηση των μέσων μεταφοράς, χρησιμοποίηση των δημόσιων ή ιδιωτικών υπηρεσιών (τράπεζες, χώροι αναψυχής), διαχείριση του ελεύθερου χρόνου, αποφυγή ατυχημάτων και άλλα.
  6. Συμμετέχουν στις ομάδες κοινωνικών δεξιοτήτων (κοινωνικοποίηση – αποϊδρυματισμός – εκπαίδευση – αυτοεξυπηρέτηση) και συνοδεύουν τους ενοίκους σε εξωτερικές δραστηριότητες.
  7. Φροντίζουν για την ασφάλεια των ενοίκων στη Μονάδα, καθώς επίσης για την τήρηση των ωρών κοινής ησυχίας προς αποφυγήν δημιουργίας προβλημάτων στους συγκατοίκους και τους γείτονες.
  8. Με κατάλληλους χειρισμούς και προς όφελος των ενοίκων εντοπίζουν και αξιοποιούν δυνατότητες που υπάρχουν στην τοπική κοινωνία όπως π.χ. την ύπαρξη ενός γειτονικού γηπέδου ή θεάτρου, τον ιερέα της ενορίας, κοινωνικούς φορείς, συλλογικές ή εθελοντικές οργανώσεις, έπειτα από έγκριση του/της κοινωνικού/ής λειτουργού.
  9. Συμμετέχουν σε οργανωμένες κοινωνικές δραστηριότητες (χριστουγεννιάτικη γιορτή κ.λπ.) με τους ενοίκους για μείωση της κοινωνικής απόστασης των ενοίκων και ενίσχυση της ανάπτυξης πρωτοβουλιών των ενοίκων.
  10. Καλλιεργούν την ομαδική συμβίωση, τη συλλογική δράση και τη συμμετοχή των ενοίκων σε προγράμματα εντός και εκτός δομής, με γνώμονα τη συλλογική εξέλιξη της ομάδας αλλά και τις ιδιαίτερες δυνατότητες κάθε ενοίκου ξεχωριστά.
  11. Είναι Πρόσωπα Αναφοράς συγκεκριμένων ενοίκων με ό,τι υποχρεώσεις αυτό συνεπάγεται.

Περιοχή: ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Πληροφορίες εδώ

ΔΕΊΤΕ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΆΛΛΕΣ ΜΚΟ

Δείτε εδώ και άλλες αγγελίες με επιλογές από Χρυσή Ευκαιρία, Skywalker, Kariera, Jobfind κ.α.