Η ΔΥΠΑ ανακοίνωσε την αύξηση του αριθμού των εργαζομένων που θα συμμετάσχουν στο νέο πρόγραμμα απόκτησης και αναβάθμισης πράσινων δεξιοτήτων από 50.000 σε 75.000 άτομα, λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος.

Από τις 16 έως 22 Σεπτεμβρίου, υποβλήθηκαν πάνω από 59.000 αιτήσεις, κάτι που επιβεβαιώνει τη μεγάλη ζήτηση για κατάρτιση σε τομείς που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη μετάβαση στην πράσινη οικονομία.

Το πρόγραμμα αποτελεί μέρος του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0” και έχει στόχο την εκπαίδευση 500.000 ανέργων και εργαζομένων σε πράσινες και ψηφιακές δεξιότητες. Οι εκπαιδευόμενοι θα παρακολουθήσουν προγράμματα συνολικής διάρκειας 80 ωρών, τα οποία περιλαμβάνουν θεωρητική εκπαίδευση, εκ των οποίων 12 ώρες δια ζώσης και υπόλοιπες εξ αποστάσεως. Μετά την εκπαίδευση, θα δοθούν επιταγές πιστοποίησης και οι επιτυχόντες θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα ύψους 400 ευρώ (μικτά).

Τα προγράμματα ΣΕΚ θα υλοποιηθούν με τη διαδικασία του συστήματος παροχής επιταγών κατάρτισης (training vouchers). Ο κάθε καταρτιζόμενος θα παρακολουθήσει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης, συνολικής διάρκειας 80 ωρών, εκ των οποίων οι 12 ώρες θα πραγματοποιηθούν με δια ζώσης εκπαίδευση, τουλάχιστον 48 ώρες με σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και έως 20 ώρες με ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Την κατάρτιση θα ακολουθεί πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων, μέσω επιταγών πιστοποίησης (certification voucher) και όσοι επιτύχουν θα λάβουν το σύνολο του εκπαιδευτικού επιδόματος που ανέρχεται σε 400 ευρώ (μικτά).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέσω της ιστοσελίδας της ΔΥΠΑ.

Πηγή: enaklik.com ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιταγή ακρίβειας: Ποιοι θα λάβουν έως 200€. Προσλήψεις στο Κτηματολόγιο με οποιοδήποτε πτυχίο. Θέσεις γραμματέα, υπάλληλο γραφείου σε ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΠΑΙΔΙΟΥ, ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, JUMBO κ.α.