Σε λειτουργία έχει τεθεί η πλατφόρμα για το εφάπαξ επίδομα του ΟΠΕΚΑ για τις ευάλωτες οικογένειες 300 και 600 ευρώ.

Το πρόγραμμα εισοδηματικής ενίσχυσης για οικογένειες που διαμένουν σε ορεινές ή μειονεκτικές περιοχές της Ελλάδας προσφέρει ετήσια ενίσχυση έως 600 ευρώ, εφόσον πληρούν συγκεκριμένα οικονομικά κριτήρια. Η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων θα παραμείνει ανοικτή έως τις 30 Οκτωβρίου 2024.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι:

Οι οικογένειες, συμπεριλαμβανομένων των μονογονεϊκών, που διαμένουν σε αυτές τις περιοχές για τουλάχιστον δύο χρόνια και έχουν ετήσιο εισόδημα που δεν ξεπερνά τα 4.700 ευρώ. Η ενίσχυση διαμορφώνεται ως εξής:

  • 600 ευρώ ετησίως για οικογένειες με εισόδημα έως 3.000 ευρώ.
  • 300 ευρώ ετησίως για εισοδήματα από 3.000,01 έως 4.700 ευρώ.

Πώς υπολογίζεται το εισόδημα:

Για τον υπολογισμό του οικογενειακού εισοδήματος λαμβάνονται υπόψη το φορολογητέο εισόδημα και το τεκμαρτό, αλλά εξαιρούνται παροχές όπως το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και το Επίδομα Παιδιού.

Διαδικασία αίτησης:

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της πλατφόρμας oreina.epidomata.gov.gr χρησιμοποιώντας τους κωδικούς TAXISnet. Οι δικαιούχοι μπορούν επίσης να απευθυνθούν στα ΚΕΠ για βοήθεια στην υποβολή της αίτησης.

Αφού υποβληθεί η αίτηση, θα γίνουν αυτόματοι έλεγχοι και διασταυρώσεις από την ΑΑΔΕ για να εξακριβωθούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας. Οι αιτούντες θα λάβουν ειδοποιήσεις μέσω email ή SMS.

Για περισσότερες πληροφορίες και υποβολή αίτησης, μπορείτε να ενημερωθείτε ΕΔΩ

Πηγή: enaklik.com ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έρχεται ειδικό επίδομα 300 έως 600€ – Οι δικαιούχοι. Σύνταξη από τα 55. ΜΚΟ: Δεκάδες θέσεις εργασίας σε 11 φορείς. Σχολεία 2024: Έρχεται το Sports Pass.