Σε Ατομα με Αναπηρία πρόκειται να απευθύνεται ο επόμενος διαγωνισμός που ετοιμάζει το ΑΣΕΠ και προβλέπει συνολικά 1.594 μόνιμους διορισμούς στο Δημόσιο. Οι προσλήψεις αυτές θα γίνουν χωρίς γραπτό διαγωνισμό και με μοριοδότηση.

Οσοι, δηλαδή πληρούν τα κριτήρια και δηλώσουν συμμετοχή θα δημιουργήσουν έναν πίνακα κατάταξης, βάσει των ακαδημαϊκών και κοινωνικών κριτηρίων που διαθέτουν. Οι 1.594 θέσεις εργασίας, που κατανέμονται σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και σε διάφορους φορείς του Δημοσίου, έχουν καθοριστεί από τον προγραμματισμό προσλήψεων του υπουργείου Εσωτερικών για τα έτη 2022, 2023 και 2024. Η Ανεξάρτητη Αρχή έχει στείλει το κείμενο της προκήρυξης στους άμεσα ενδιαφερόμενους φορείς για συμφωνία και αναμένει να λάβει από όλους το τελικό «οk» προκειμένου να προχωρήσει στη δημοσίευσή της.

Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Βασικό κριτήριο επιλογής είναι η κατοχή πιστοποιητικού ΚΕΠΑ με αναπηρία 50% και πάνω. Οι προσλήψεις θα γίνουν με μοριοδότηση και αφορούν κατηγορίες ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ. Η μοριοδότηση θα γίνει βάσει ακαδημαϊκών προσόντων, αλλά και κοινωνικών κριτηρίων. Οι θέσεις εργασίας δεν έχουν όριο ηλικίας, καθώς συμμετέχουν υποψήφιοι ηλικίας από 18 και άνω. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αιτήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν στα μέσα Οκτωβρίου. Μετά την έκδοση, θα ξεκινήσει χωρίς καθυστέρηση η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για τους ενδιαφερομένους. Η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων στις προκηρύξεις μονίμων είναι 15νθήμερη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατανομή των 1.594 μόνιμων προσλήψεων θα έχει ως εξής: Κατηγορία ΠΕ: 880 μόνιμες θέσεις, Κατηγορία ΤΕ: 350 μόνιμες θέσεις, Κατηγορία ΔΕ: 240 μόνιμες θέσεις και Κατηγορία ΥΕ: 125 μόνιμες θέσεις.

Πηγή: eleftherostypos.gr ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκτακτο επίδομα σε 1,2 εκατ. πολίτες. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ζητείται από Χαμόγελο του Παιδιού, Praktiker, ιατρεία με μισθούς έως 1.250€. Ποιοι μπορούν να πάρουν φέτος πρόωρα σύνταξη από τα 55 έτη