Μπαίνει κόφτης στο επίδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ με αποτέλεσμα χιλιάδες δικαιούχοι να κινδυνεύουν να πεταχτούν εκτός.

Μία καλή και κακή είδηση περιλάμβαναν οι ανακοινώσεις της υπουργού Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής Σοφία Ζαχαράκη για τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ.

Η υπουργός Σοφία Ζαχαράκη από την μία ανακοίνωσε την αύξηση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, του επιδόματος παιδιού και το επιδόματος Στέγασης. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως αυξάνεται στα 250 ευρώ (από 216 ευρώ) το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, όπως και η προσαύξηση για κάθε παιδί σε 75 ευρώ (έναντι 50 ευρώ), ενώ αυξάνονται αναλογικά και τα εισοδηματικά κριτήρια χορήγησής του.
Το επίδομα στέγασης από τα 70 ευρώ, αυξάνεται σε 125 ευρώ και 75 ευρώ, αναλόγως της εισοδηματικής κλίμακας, ενώ θα ισχύει και κριτήριο κινητής περιουσίας.

Σε ότι αφορά το επίδομα παιδιού, η 1η κλίμακα αυξάνεται στα 75 ευρώ και στα 150 ευρώ για το τρίτο παιδί και τα επόμενα. Παράλληλα ενοποιείται η 2η και η 3η εισοδηματική κλίμακα σε μία, με αποτέλεσμα να αυξάνεται το ποσό για τους δικαιούχους της 3ης κλίμακας από τα 28 ευρώ ανά παιδί, στα 45 ευρώ και στα 90 ευρώ για το τρίτο παιδί και τα επόμενα.

Αντίθετα όμως, για πρώτη φορά στο επίδομα παιδιού θα εισαχθούν περιουσιακά κριτήρια κινητής και ακίνητης περιουσίας συνεπώς, πολύ δικαιούχοι θα δουμε να χάνουν το επίδομα και άλλη να πέφτουν κατηγορία και να παίρνουν μικρότερα ποσά.

Οι στόχοι του ΥΚΟΙΣΟ κινούνται σε 4 άξονες, σύμφωνα με την κυρία Ζαχαράκη:

• επιπρόσθετη χρηματοδότηση
• πιο σύγχρονες προσεγγίσεις, λαμβάνοντας υπόψιν και τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές
• εξορθολογισμό του σχεδιασμού που αντανακλά τις κοινωνικές και οικονομικές πραγματικότητες
• πιο δίκαιη κατανομή των πόρων

Πηγή: dnews.gr ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκτακτο επίδομα σε 1,2 εκατ. πολίτες. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ζητείται από Χαμόγελο του Παιδιού, Praktiker, ιατρεία με μισθούς έως 1.250€. Ποιοι μπορούν να πάρουν φέτος πρόωρα σύνταξη από τα 55 έτη