Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) παρέχει ένα σημαντικό οικονομικό βοήθημα σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, προσφέροντας το ποσό των 718,5 ευρώ σε όσους πληρούν τα απαραίτητα κριτήρια. Αυτό το επίδομα μπορεί να λειτουργήσει ως μία ουσιαστική οικονομική υποστήριξη για τους δικαιούχους, ιδιαίτερα σε δύσκολες οικονομικές περιόδους.

Συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι

Αυτό το επίδομα σχετίζεται με ορισμένες ομάδες του πληθυσμού που έχουν να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερες προκλήσεις και δυσκολίες τόσο οικονομικές αλλά και κοινωνικές.

Άτομα που έχουν εκτίσει ποινή φυλάκισης: Το επίδομα μπορεί να χορηγηθεί σε όσους έχουν εκτίσει ποινή τουλάχιστον δύο μηνών, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν λάβει θετική εισήγηση από τον κοινωνικό λειτουργό ή τον Διευθυντή των φυλακών.

Θύματα βίας και εμπορίας ανθρώπων: Άτομα που έχουν βιώσει τέτοιες τραυματικές εμπειρίες δικαιούνται το επίδομα, το οποίο μπορεί να προσφέρει κάποια οικονομική ανακούφιση.

Άτομα που έχουν απεξαρτηθεί από εξαρτησιογόνες ουσίες: Η επιτυχής απεξάρτηση δίνει τη δυνατότητα στους δικαιούχους να λάβουν αυτή την οικονομική ενίσχυση.

Γυναίκες θύματα έμφυλης ή ενδοοικογενειακής βίας: Το επίδομα αυτό μπορεί να αποτελέσει μια βοήθεια για την επανεκκίνηση της ζωής τους, μακριά από κακοποιητικά περιβάλλοντα.

Γονείς μονογονεϊκών οικογενειών: Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, αυτοί οι γονείς είναι επίσης επιλέξιμοι για το συγκεκριμένο βοήθημα.

Προϋποθέσεις και διαδικασία

Για να μπορέσουν οι δικαιούχοι να λάβουν το επίδομα των 718,5 ευρώ, θα πρέπει να πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στο Ψηφιακό Μητρώο Ανέργων της ΔΥΠΑ και να διατηρούν την κατάσταση του ανέργου μέχρι τη στιγμή υποβολής της αίτησης. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 75 ημέρες ασφάλισης με εισφορές για ανεργία κατά τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Συγκεκριμένα, για όσους έχουν εκτίσει ποινή φυλάκισης, οι 75 ημέρες ασφάλισης θα πρέπει να έχουν καταγραφεί πριν από την έναρξη της ποινής τους.

Η διαδικασία για την υποβολή αιτήσεων είναι διαθέσιμη από τις 6 Φεβρουαρίου 2024 και πραγματοποιείται ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας της ΔΥΠΑ. Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να υποβάλουν την αίτησή τους εντός της καθορισμένης προθεσμίας, προκειμένου να διασφαλίσουν την ευκαιρία να λάβουν αυτή την οικονομική βοήθεια. Στον παρακάτω σύνδεσμο https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/eidiko-boethema-se-eualotes-koinonikes-omades

Πηγή: enimerotiko.gr ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 600€ σε ευάλωτες οικογένειες. Ποιοι μαθητές παίρνουν 300€. LIDL: Προσωπικό με μισθό έως 1.700€. Επιταγή στους γονείς και γιαγιάδες. Προσλήψεις σε Πολεμική Αεροπορία, ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ, Πυροσβεστική, ΕΛΑΣ, ΕΟΔΥ.