Ακόμη μία ευκαιρία για τους επιλαχόντες του πρώτου κύκλου του δημοφιλούς προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω θερμοσίφωνα».

Νέο κύκλο του προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα» εξήγγειλε η κυβέρνηση από τη ΔΕΘ με προτεραιότητα στα επιλαχόντα νοικοκυριά της προηγούμενης φάσης, τα οποία θα ενημερωθούν μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

Προκειμένου να λάβουν εκ νέου μέρος στο πρόγραμμα, θα τους δοθεί συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για την υποβολή αίτησης.

Εφόσον λήξει αυτή η διορία, ο υπολειπόμενος προϋπολογισμός – που υπολογίζεται πως θα είναι της τάξης των 170 εκατ. ευρώ – θα είναι διαθέσιμος μέχρι εξάντλησής του για υποβολή αιτήσεων από τα υπόλοιπα νοικοκυριά.

Σημειώνεται πως το πρόγραμμα αφορά την ανακύκλωση παλαιών ενεργοβόρων θερμοσιφώνων και την αντικατάσταση τους με ηλιακούς θερμοσίφωνες. Το ποσοστό επιδότησης κυμαίνεται από 60% για τα ευάλωτα νοικοκυριά ως και 50% για ανώτερα εισοδήματα ως 30.000 ευρώ.

Στην πρώτη φάση ανακυκλώθηκαν συνολικά 68.000 παλαιοί ενεργοβόροι θερμοσίφωνες με ηλιακούς.

Πηγή: dnews.gr ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 600€ σε ευάλωτες οικογένειες. Ποιοι μαθητές παίρνουν 300€. LIDL: Προσωπικό με μισθό έως 1.700€. Επιταγή στους γονείς και γιαγιάδες. Προσλήψεις σε Πολεμική Αεροπορία, ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ, Πυροσβεστική, ΕΛΑΣ, ΕΟΔΥ.