Κάθε χρόνο η ΔΥΠΑ δίνει στους δικαιούχους ένα voucher που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παρακολούθηση θεατρικής παράστασης και από πέρυσι και ταινία στο κινηματογράφο.

Η ΔΥΠΑ προσφέρει επιταγή για θέατρο και σινεμά με μέγιστη αξία 15 ευρώ για τις κεντρικές θεατρικές σκηνές και 12 ευρώ για τις παιδικές παραστάσεις. Η επιδότηση για κινηματογράφο ανέρχεται σε 6 ευρώ για γενικές προβολές και 5 ευρώ για παιδικές ταινίες. Για προβολές 3D, η επιδότηση είναι 10 ευρώ για ενήλικες και 9 ευρώ για παιδιά.

Οι αιτήσεις ανοίγουν συνήθως τέλος Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου και το voucher για σινεμά και θέατρο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τέλος Δεκεμβρίου τρέχοντος έτους μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου του επόμενου έτους. Παρακάτω θα δείτε τις πληροφορίες για το voucher για δωρεάν σινεμά και θέατρο.

Σκοπός του Προγράμματος είναι η πνευματική, πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού και των οικογενειών αυτού μέσω της παρακολούθησης θεατρικών παραστάσεων και κινηματογραφικών ταινιών. Το Πρόγραμμα υλοποιείται με τη χορήγηση επιταγών θεάματος στους δικαιούχους – ωφελούμενους.

Επιταγή για Δωρεάν σινεμά και θέατρο – Οικονομική Αξία της Επιταγής

Η επιταγή θεάματος ενσωματώνει μια συγκεκριμένη οικονομική αξία και ο αποκλειστικός σκοπός της είναι η ανταλλαγή της μέσω της ηλεκτρονικής ενεργοποίησής της με τις προσφερόμενες υπηρεσίες από τους παρόχους, σύμφωνα με τους όρους της Δημόσιας Πρόσκλησης.

Το ύψος της οικονομικής αξίας εκάστης επιταγής που αποτελεί την επιδότηση του δικαιούχου και των ωφελουμένων, ανέρχεται κατά μέγιστο όριο:

α) για θεατρικές παραστάσεις σε 15,00 € για τις κεντρικές σκηνές και σε 12,00 € για τις παιδικές σκηνές,

β) για κινηματογραφικές προβολές σε 6,00 € για γενική είσοδο και σε 5,00 € για τις παιδικές ταινίες και

γ) για κινηματογραφικές προβολές τρισδιάστατων ταινιών σε 10,00 € για γενική είσοδο και σε 9,00 € για τις παιδικές ταινίες.

Η επιταγή θεάματος έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού για κάθε δικαιούχο και για κάθε ωφελούμενο, ο οποίος δημιουργείται αυτόματα στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) της Δ.ΥΠ.Α. Η επιταγή ισχύει αποκλειστικά για τους σκοπούς του συγκεκριμένου προγράμματος και μέχρι τη λήξη αυτού.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr, στην ηλεκτρονική διεύθυνση.

https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/epitages-theamatos

Δικαιούχοι/Ωφελούμενοι του Προγράμματος 

1. Ως «Δικαιούχοι» του προγράμματος ορίζονται:

i) Εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων,

ii) ασφαλισμένοι λόγω εξαρτημένης σχέσης εργασίας ιδιωτικού δικαίου στον e-EΦΚΑ στην επαγγελματική τους κατηγορία με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της Δ.ΥΠ.Α. οποτεδήποτε στο διάστημα από 01.01.2024 έως την προηγουμένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων,

iii) άνεργοι εγγεγραμμένοι με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο στο Ψηφιακό Μητρώο της Δ.ΥΠ.Α., με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων τουλάχιστον τριών (3) μηνών.

Για τις κατηγορίες δικαιούχων (i) και (ii) και για τις περιπτώσεις των εγγεγραμμένων ανέργων μέχρι δώδεκα (12) μήνες στο Ψηφιακό Μητρώο της Δ.ΥΠ.Α. με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο της ως άνω κατηγορίας (iii) δικαιούχων, το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα, ανεξαρτήτως από την πηγή προέλευσής του, πραγματικό και τεκμαρτό, του φορολογικού έτους 2023 δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 30.000,00 €.
Για τις περιπτώσεις των εγγεγραμμένων ανέργων άνω των δώδεκα (12) μηνών στο Ψηφιακό Μητρώο της Δ.ΥΠ.Α. με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο της ως άνω κατηγορίας (iii) δικαιούχων, το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα, ανεξαρτήτως από την πηγή προέλευσής του, πραγματικό και τεκμαρτό, του φορολογικού έτους 2023 δεν πρέπει να υπερβαίνει τα εισοδηματικά κριτήρια της υπουργικής απόφασης που εκδίδεται.

2. Ως «Ωφελούμενοι» του προγράμματος ορίζονται:

α) Τα παιδιά των δικαιούχων ηλικίας πέντε ετών και άνω, όταν είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη αυτών ή του άλλου γονέα. Για τους σκοπούς της παρούσας ως ημερομηνία συμπλήρωσης του 5ου έτους θεωρείται η 01.01.2024.

β) οι σύζυγοι των δικαιούχων, όταν είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη αυτών.
Κρίσιμος χρόνος συνδρομής της προϋπόθεσης ενεργού ασφαλιστικής ικανότητας των ωφελούμενων μελών είναι η ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

3. Για τους σκοπούς της παρούσας ως τέκνο νοείται κάθε φυσικό, νομιμοποιηθέν ή νομίμως αναγνωρισθέν ή υιοθετημένο τέκνο και γενικά κάθε τέκνο του οποίου οι δικαιούχοι έχουν τη γονική μέριμνα και επιμέλεια.

Δεν θεωρούνται δικαιούχοι – ωφελούμενοι του προγράμματος:

α) Οι δικαιούχοι – ωφελούμενοι συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο υλοποίησης του προγράμματος,
β) οι επιλεγέντες δικαιούχοι- ωφελούμενοι στο πλαίσιο του προγράμματος προηγούμενου έτους που τους επεβλήθη κύρωση μη συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Πηγή: enaklik.com ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 600€ σε ευάλωτες οικογένειες. Ποιοι μαθητές παίρνουν 300€. LIDL: Προσωπικό με μισθό έως 1.700€. Επιταγή στους γονείς και γιαγιάδες. Προσλήψεις σε Πολεμική Αεροπορία, ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ, Πυροσβεστική, ΕΛΑΣ, ΕΟΔΥ.