Το Thessaly Pass είναι ένα νέο μέτρο που στοχεύει στην ενίσχυση του τουρισμού και της τοπικής οικονομίας στις περιοχές γύρω από τον Παγασητικό Κόλπο, όπως ο Βόλος και το νότιο Πήλιο.

Αναμένεται να ενεργοποιηθεί την επόμενη χρονιά και να προσφέρει αυξημένες επιδοτήσεις στους δικαιούχους, καθιστώντας τις διακοπές πιο προσιτές για τους επισκέπτες.

Το πρόγραμμα αυτό εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο στήριξης που ανακοινώθηκε από τα συναρμόδια υπουργεία, με σκοπό να βοηθήσει τις τοπικές επιχειρήσεις, κυρίως στον τουριστικό κλάδο, οι οποίες επλήγησαν από τα πρόσφατα περιβαλλοντικά προβλήματα, όπως το φαινόμενο με τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό Κόλπο.

Το Thessaly Pass αναμένεται να αποτελέσει σημαντική βοήθεια για την αναζωογόνηση της τουριστικής κίνησης στις πληγείσες περιοχές, ενώ παράλληλα θα προσφέρει στους πολίτες την ευκαιρία να κάνουν πιο οικονομικές διακοπές, συμβάλλοντας στην ανακούφιση της τοπικής οικονομίας.

Thessaly Pass

Υπενθυμίζεται πως υπάρχουν ήδη το «Thessaly Α Pass» που αφορά στους Δήμους Νοτίου Πηλίου και Ζαγοράς Μουρεσίου, και στις Δημοτικές Ενότητες Αγριάς, Πορταριάς, Αρτέμιδος και Μακρυνίτσης του Δήμου Βόλου και το «Thessaly Β Pass» που αφορά στους Δήμους Λίμνης Πλαστήρα, Αγιάς, Τεμπών, Πύλης (πλην Δημοτικών Ενοτήτων Γόμφων και Πιαλείων) και Μετεώρων.

Με τα pass αυτά στηρίζεται ο εγχώριος τουρισμός σε Δήμους και Δημοτικές Ενότητες της Περιφέρειας Θεσσαλίας που επλήγησαν από τις δυσμενείς συνέπειες των πλημμυρικών φαινομένων του Σεπτεμβρίου 2023. Τα ποσά που λαμβάνουν οι δικαιούχοι του «Thessaly A Pass» είναι στα 100 ευρώ και του «Thessaly B Pass» είναι στα 150 ευρώ.

Πηγή: enaklik.com ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέο επίδομα σε μορφή Pass 300€ σε μαθητές. Big Brother για τους ενοικιαστές. Θέσεις σε ΔΥΠΑ, ΕΡΤ, Μουσεία, Πυροσβεστική. Θέσεις για ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ, Σχολικά Λεωφορεία, Γραμματείς, Καθαρίστριες