Ποιοι μπορούν να κάνουν αίτηση στη νέα προκήρυξη που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ ΑΣΕΠ για την Πολεμική Αεροπορία.

Ο υφυπουργός Άμυνας υπογράφει την προκήρυξη που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ ΑΣΕΠ με την οποία προκηρύσσονται, για το έτος 2024, 172 θέσεις στις επετηρίδες Τεχνικής Υποστήριξης και Υπηρεσιών Υποστήριξης Μονίμων Υπαξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας στους βαθμούς Αρχισμηνία, Επισμηνία και Σμηνία.

Οι 172 θέσεις θα καλυφθούν από ΕΜΘ και ΕΠΟΠ της Πολεμικής Αεροπορίας, κατόχους τίτλων σπουδών ανώτατης εκπαίδευσης, με μετάταξη στο Σώμα Μονίμων Υπαξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας προέλευσης ΑΣΣΥ.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης μετάταξης έχουν ΕΜΘ Αρχισμηνίες που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 5 έτη πραγματικής υπηρεσίας και ΕΠΟΠ Αρχισμηνίες – Επισμηνίες – Σμηνίες, της 1ης, 2ης, 3ης και 4ης σειράς κατάταξης 2002, 2003, 2005 και 2010 αντίστοιχα, που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 12 έτη πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας από την κατάταξή τους ως ΕΠΟΠ και κατέχουν πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ή ισότιμο αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών της αλλοδαπής.

Όσοι επιθυμούν μετάταξη υποβάλλουν έως την 31η Δεκεμβρίου 2024 προς τη Μονάδα ή Υπηρεσία που υπηρετούν σχετική αίτηση για μία μόνο ειδικότητα, επισυνάπτοντας αντίγραφο του πτυχίου που απαιτείται για κάθε ειδικότητα, καθώς και τυχόν αντίγραφο μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών.

Οι αιτήσεις, αφού πρωτοκολληθούν από τις Μονάδες ή Υπηρεσίες, υποβάλλονται απευθείας στο ΓΕΑ/Β1/2β, το αργότερο έως την 10η Ιανουαρίου 2025, για έλεγχο πληρότητας των δικαιολογητικών. Στη συνέχεια, οι αιτήσεις διαβιβάζονται στη Γραμματεία του Ανώτατου Αεροπορικού Συμβουλίου.

Η επιλογή των μετατασσομένων γίνεται σύμφωνα με το σύνολο των μορίων που συγκεντρώνουν οι υποψήφιοι ανά ειδικότητα. Συγκεκριμένα μοριοδοτούνται:

  1. Ο βαθμός του ρητά προβλεπόμενου για κάθε ειδικότητα πτυχίου επί συντελεστή 15.
  2. Η κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών με 20 μόρια.
  3. Ο μέσος όρος των βαθμολογιών στη «Γενική Ικανότητα στον Κατεχόμενο Βαθμό» των Εκθέσεων Ικανότητας της τελευταίας δεκαετίας, εφόσον είναι επιπέδου τουλάχιστον «Λίαν Καλώς», επί συντελεστή 5.

Αναλυτικά η προκήρυξη εδώ

Πηγή: proson.gr ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέο επίδομα σε μορφή Pass 300€ σε μαθητές. Big Brother για τους ενοικιαστές. Θέσεις σε ΔΥΠΑ, ΕΡΤ, Μουσεία, Πυροσβεστική. Θέσεις για ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ, Σχολικά Λεωφορεία, Γραμματείς, Καθαρίστριες