Το πρόγραμμα Sports Pass είναι ένα νέο μέτρο που εισάγει η κυβέρνηση με στόχο την προώθηση της συμμετοχής των μαθητών στον αθλητισμό.

Ειδικότερα, οι μαθητές που θα φοιτήσουν στην Α’ Γυμνασίου κατά το σχολικό έτος 2024-2025 θα μπορούν να λάβουν ένα κουπόνι (voucher) αξίας έως 300 ευρώ. Αυτό το ποσό θα χρησιμοποιείται για την εγγραφή τους σε αθλητικούς συλλόγους, καλύπτοντας έτσι το κόστος συμμετοχής σε αθλητικές δραστηριότητες.

Το πρόγραμμα δεν απευθύνεται σε όλους τους μαθητές της Α’ Γυμνασίου, καθώς θα ισχύουν εισοδηματικά κριτήρια για την επιλογή των δικαιούχων. Συγκεκριμένα, από τους περίπου 100.000 μαθητές που απαρτίζουν αυτήν την ηλικιακή ομάδα, μόνο 35.000 μαθητές θα είναι δικαιούχοι του voucher. Αναμένεται ότι προτεραιότητα θα δοθεί σε οικογένειες με χαμηλό εισόδημα, ενώ είναι πιθανό να ευνοηθούν και οι πολύτεκνες οικογένειες καθώς και οι οικογένειες με ΑμεΑ.

Το Sports Pass θα διανεμηθεί στους δικαιούχους με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, με σκοπό να ολοκληρωθεί η διαδικασία καταβολής των ποσών έως τα Χριστούγεννα του 2024.

Το μέτρο αυτό εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο δράσης του Υπουργείου Παιδείας για το 2024, το οποίο στοχεύει στην ενίσχυση του αθλητισμού στα σχολεία και στην προώθηση της φυσικής δραστηριότητας μεταξύ των μαθητών.

Τι αναφέρει το Σχέδιο Δράσης του Υπουργείου Παιδείας

Η διάταξη όπως αναγράφεται στο Ετήσιο Σχέδιο Δράσης 2024 του υπουργείου Παιδείας:

«Όπως σημειώνεται στο σχέδιο δράσης του Υπουργείου για το 2024 (σελ.107, κεφ. 8.2, “Αθλητισμός στο σχολείο”), προβλέπεται πρόγραμμα ενίσχυσης της άθλησης των παιδιών, παρέχοντας την ευκαιρία σε πολλούς μαθητές της Α’ Γυμνασίου να εγγραφούν σε Αθλητικούς Συλλόγους της αρεσκείας τους ενισχύοντας τον αναπτυξιακό αθλητισμό. Με περίπου 100.000 παιδιά να απαρτίζουν τον πληθυσμό στον οποίο απευθύνεται το μέτρο, μόλις 35.000 θα δικαιούνται το ποσό των τριακοσίων ευρώ του voucher, οι οποίοι θα επιλεγούν κατά προτεραιότητα με βάση οικογενειακά και εισοδηματικά κριτήρια».

Πηγή: enaklik.com ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΣΕΠ: 6+1 προκηρύξεις για 1.194 νέες προσλήψεις. ΔΥΠΑ: Τα νέα προγράμματα κατάρτισης με επιδόματα έως 1.000€. Προσλήψεις σε Αστυνομία, Πυροσβεστική, Τράπεζες