Ποιοι είναι οι δικαιούχοι μαθητές και πώς θα επωφεληθούν από το voucher.

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων ετοιμάζονται να επιστρέψουν στα σχολεία για την έναρξη της σχολικής χρονιάς με την ημερομηνία ορόσημο να είναι η Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου. Γονείς και μαθητές έχουν επιδοθεί στο καθιερωμένο κυνήγι των προσφορών για να προμηθευτούν τις σχολικές τσάντες και τα απαραίτητα σχολικά που θα χρησιμοποιήσουν στις σχολικές και εξωσχολικές δραστηριότητες.

Οι τιμές στα σχολικά είδη είναι αυξημένες για ακόμη μια χρονιά και παρά την εφαρμογή του «καλαθιού του μαθητή» οι οικογένειες με δύο και τρία παιδιά εξηγούν ότι το κόστος είναι ιδιαιτέρως απαιτητικό για να ανταποκριθούν σε όλα τα προαπαιτούμενα της σχολικής λίστας που δίνουν οι εκπαιδευτικοί στους μαθητές.

Ο Δήμος Σερρών στο πλευρό των μαθητών

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Σερρών ανακοίνωσε ότι θα δώσει διατακτικές για την αγορά σχολικών ειδών για την φετινή σχολική χρονιά 2024-2025 στο σύνολο των μαθητών Δημοτικού Σχολείου που ανήκουν σε ευάλωτες οικογένειες.Πρόκειται για μια παροχή τύπου voucher η οποία αφορά:

1.Πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες με ανεργία ενός γονέα

2.Μονογονεϊκές οικογένειες με κάρτα ανεργίας

3.Οικογένειες με ανεργία και των δύο γονέων

4.Τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες

Απαραίτητα δικαιολογητικά:

Ταυτότητα
Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
Βεβαίωση ανεργίας
Ε1
-Όποιο άλλο έγγραφο αποδεικνύει τη μονογονεϊκή οικογένεια

-Η Υπηρεσία δύναται να ζητήσει επιπλέον δικαιολογητικά κατά περίπτωση

Οι διατακτικές θα χορηγηθούν βάσει των δικαιολογητικών του ενδιαφερομένου γονέα και μέχρι εξαντλήσεως της διαθέσιμης ποσότητας.

Υποβολή αιτήσεων από την Πέμπτη 29 Αυγούστου έως την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024, στο γραφείο 121 του τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Προγραμμάτων (Κ. Καραμανλή 36 ,στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών)

Πληροφορίες στο τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Προγραμμάτων στο τηλέφωνο 2321350563

Πηγή: dnews.gr ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης. ΑΣΕΠ: Χιλιάδες προσλήψεις τρέχουν το Σεπτέμβριο. ΕΛΤΑ Courier, Praktiker, ΥΠΠΟ, Μετρό, Ηλεκτρικό