Ποινή αποκλεισμού σε όσους δεν αποδέχονται τον διορισμό τους στο δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ προβλέπει το νομοσχέδιο που βρίσκεται σε διαβούλευση.

Ποινή αποκλεισμού 3 χρόνων, για όσους δεν αποδεχτούν τον διορισμό, μέσω προκηρύξεων ΑΣΕΠ, στην υπηρεσία τους αλλά και σε όσους παραιτηθούν τον πρώτο χρόνο από τον διορισμό τους προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που βρίσκεται σε διαβούλευση.

Όπως είχε αναφέρει και ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ Θάνος Παπαϊωάννου, περισσότεροι από 50% των επιτυχόντων και διοριστέων δεν αποδέχονται την θέση τους, κάτι στο οποίο φαίνεται ότι το υπουργείο Εσωτερικών προσπαθεί να διορθώσει με τις προσθήκες στο νομοσχέδιο.

Στο άρθρο 24 του ν. 4765/2021 (Α’ 6), περί των πινάκων διοριστέων/προσληπτέων, προστίθεται παρ. 7 ως εξής:

«7. Οι διοριστέοι των κατηγοριών Π.Ε., Τ.Ε., Δ.Ε. και Υ.Ε. καθώς και Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού που δεν αποδέχονται τον διορισμό τους ή αποδέχονται και δεν προσέρχονται να αναλάβουν υπηρεσία ή παραιτούνται μέσα σε δώδεκα (12) μήνες από την ημερομηνία πρόσληψης ή διορισμού τους, δεν επιτρέπεται να συμμετάσχουν για τρία (3) έτη σε διαδικασίες πλήρωσης θέσεων μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου των φορέων της παρ. 1 του άρθρου 2, με την επιφύλαξη της παρ. 1 του άρθρου 25».

Παράλληλα όπως αποκαλύπτεται από το νομοσχέδιο επιταχύνεται η διαδικασία προσλήψεων.

Επιπλέον μία σημαντική ακόμη καινοτομία αποτελεί το γεγονός ότι πλέον οι ΙΔΟΧ θα κάνουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους και δεν θα χρειάζεται πλέον να στέλνουν τα δικαιολογητικά στους φορείς όπου έχουν διοριστεί.

Πηγή: dnews.gr ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης. ΑΣΕΠ: Χιλιάδες προσλήψεις τρέχουν το Σεπτέμβριο. ΕΛΤΑ Courier, Praktiker, ΥΠΠΟ, Μετρό, Ηλεκτρικό