Η πόλη Κάμπερλαντ κάνει μια ενδιαφέρουσα προσφορά για να προσελκύσει περισσότερους κατοίκους.

Μέσω ενός νέου προγράμματος, το Κάμπερλαντ προσφέρει ένα πολύ καλό κίνητρο για να προσελκύσει οικογένειες να ζήσουν στην πόλη.

«Το πακέτο, που προσφέρει έως και 20.000 δολάρια, αποτελείται από 10.000 δολάρια σε μετρητά μετεγκατάστασης και 10.000 δολάρια για τις εργασίες ανακαίνισης σε κάποια υπάρχουσα κατοικία», αναφέρει η ιστοσελίδα της πόλης Κάμπερλαντ.

Σύμφωνα με την αγγελία, το Κάμπερλαντ δίνει έμφαση στη «φύση, τον τρόπο ζωής και την διαφορετικότητα» της πόλης

Η πόλη βρίσκεται στον ποταμό Potomac στην κομητεία Allegany και απέχει δύο ώρες από τη Βαλτιμόρη.

Η κομητεία Allegany, γνωστή και ως Mountainside του Maryland, αποτελείται από 70.000 στρέμματα δάσους και είναι ιδανική για υπαίθριες δραστηριότητες.

«Με πρόσβαση σε διαπολιτειακό αυτοκινητόδρομο και σιδηροδρομική γραμμή, οι 19.000 κάτοικοι του Κάμπερλαντ μπορούν να επιλέξουν τον δικό τους τρόπο ζωής. Το κέντρο της πόλης είναι αναβαθμισμένο και προσβάσιμο σε όλους» αναφέρεται επίσης στην αγγελία.

Το 2022, ο πληθυσμός της πόλης ήταν 18.769 κάτοικοι, μειωμένος κατά 12% από το 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία της πόλης.

Ο ιστότοπος της πόλης διαφημίζει τις ξεχωριστές γειτονιές και τις υπηρεσίες πυροσβεστικής, αστυνομίας και έκτακτης ανάγκης που λειτουργούν όλο το εικοσιτετράωρο.

«Χιλιάδες επισκέπτες ετησίως επιλέγουν τις ανέσεις του Κάμπερλαντ ως ταξιδιωτικό προορισμό. Οι δημόσιες επενδύσεις που δημιουργήθηκαν για αυτόν τον κλάδο παρέχουν αναβαθμισμένες επιλογές ψυχαγωγίας και πολιτισμού, σε μια μικροαστική πόλη του Μέσου Ατλαντικού» καταλήγει.

Υπάρχουν περιορισμοί για τους αιτούντες, καθώς πρέπει να αγοράσουν ένα σπίτι και να ζήσουν σε αυτό για τουλάχιστον 5 χρόνια.

Πηγή: e-dimosio.gr ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιταγή ακρίβειας πριν τα Χριστούγεννα: Ποιοι θα πάρουν. Πόσο θα αυξηθεί το επίδομα παιδιού. ΔΥΠΑ: Τα νέα προγράμματα με «μπόνους» έως 1.000€