Έρχεται το Πιστοποιητικό Πληροφορικής στα Γυμνάσια.

Καλά τα νέα για τους μαθητές του Γυμνασίου καθώς με την επιστροφή τους στα σχολεία στις 11 Σεπτεμβρίου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα δουν αλλαγές στο μάθημα της Πληροφορικής.

Σύμφωνα και με τις επίσημες ανακοινώσεις από πλευράς Υπουργείου Παιδείας, η Πληροφορική και η διδασκαλία της αναβαθμίζεται από φέτος στα Γυμνάσια αποσκοπώντας στην ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών. Άλλωστε σύμφωνα και με τον προγραμματισμό έχει ήδη δρομολογηθεί η επικαιροποίηση του περιεχομένου των σχολικών βιβλίων Πληροφορικής ενώ παράλληλα σχεδιάζεται για τους μαθητές ένα πιστοποιητικό Πληροφορικής που θα βασίζεται σε τέσσερις άξονες:

βασικές αρχές computing, χειρισμό και ανάλυση δεδομένων, διαδίκτυο και δίκτυα, ηθικές/ κοινωνικές πτυχές.

Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και η αναβάθμιση των βιβλίων Πληροφορικής και για τις τρεις τάξεις του γυμνασίου που είναι διαθέσιμα από φέτος σε ψηφιακή μορφή και σε έγχαρτη από το 2025-2026.

Το νέο Πιστοποιητικό Πληροφορικής που έρχεται στα Γυμνάσια

Όπως είχε προαναγγείλει ο υπουργός Παιδείας το νέο Πιστοποιητικό Πληροφορικής επί της ουσίας θα είναι ένα πιστοποιητικό δεξιοτήτων που θα λαμβάνουν οι μαθητές στο τέλος της Γ Γυμνασίου το οποίο θα πιστοποιεί τις γνώσεις τους όχι μόνο σε επίπεδο χρήσης υπολογιστών, αλλά σε επίπεδο αλγοριθμικής σκέψης και κώδικα.

«Ο εθνικός στόχος που έχουμε θέσει είναι να διπλασιάσουμε το ποσοστό των ειδικών στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, ώστε η Ελλάδα να διαθέτει επαρκές ανθρώπινο δυναμικό για να συνεχίσει να προοδεύει ψηφιακά με τους ίδιους υψηλούς ρυθμούς των τελευταίων ετών» είχε δηλώσει ο υπουργός.

Στο πλαίσιο αυτό είχε τονίσει ότι θα αναμορφωθεί το Πιστοποιητικό Πληροφορικής με σαφή στόχευση στην αλγοριθμική σκέψη συνδυαστικά με την υλοποίηση προγραμμάτων επιμόρφωσης πάνω σε γλώσσες προγραμματισμού.

Πηγή: dnews.gr ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φορολοταρία Ιουλίου: Δείτε αν κερδίσατε. Επίδομα παιδιού Α21: Πότε θα δουν τα λεφτά της 4ης δόσης. Θέσεις σε ΔΕΗ, ΔΥΠΑ, ΑΒ Βασιλόπουλος, Σκλαβενίτης