Η ΔΥΠΑ έχει ανακοινώσει νέα προγράμματα επιδομάτων που απευθύνονται σε χιλιάδες δικαιούχους ηλικίας 18 ετών και άνω.

Τα προγράμματα αυτά θα προσφέρουν επιδόματα μέχρι 1.000 ευρώ και θα στοχεύουν στην ενίσχυση της απασχόλησης και της κατάρτισης σε διάφορους τομείς. Συγκεκριμένα:

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) έχει ανακοινώσει την έναρξη έξι νέων προγραμμάτων κατάρτισης που απευθύνονται σε ανέργους και εργαζόμενους, με στόχο να ενισχύσουν την επαγγελματική τους κατάρτιση και να διευκολύνουν την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας. Αυτά τα προγράμματα θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους και θα αφορούν συνολικά 81.500 άτομα.

Προγράμματα Κατάρτισης

Τα προγράμματα περιλαμβάνουν:

  1. Προγράμματα κατάρτισης σε Πανεπιστήμια για 25.000 ανέργους, με δράσεις εκπαίδευσης που θα υλοποιηθούν από τα Πανεπιστήμια.
  2. Πρόγραμμα ψηφιακού και πράσινου πιστοποιητικού, το οποίο αφορά 30.000 ανέργους, με πιστοποίηση από αναγνωρισμένες εταιρείες πληροφορικής ή Πανεπιστήμια.
  3. Πρόγραμμα εξοικείωσης με την Τεχνητή Νοημοσύνη για 10.000 ανέργους και εργαζόμενους.
  4. Πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης για 10.000 επαγγελματίες οδηγούς.
  5. Πρόγραμμα κατάρτισης προσωπικού ιδιωτικής ασφάλισης για 5.500 ανέργους.
  6. Πρόγραμμα για προχωρημένους στις Ψηφιακές Δεξιότητες για 1.000 ανέργους.

Επίδομα Κατάρτισης

Οι συμμετέχοντες στα προγράμματα θα λάβουν εκπαιδευτική επιδότηση μέσω voucher, η οποία κυμαίνεται από 600 έως 1.000 ευρώ, ανάλογα με τη διάρκεια του προγράμματος και τις ώρες εκπαίδευσης, οι οποίες θα είναι μεταξύ 80 και 120 ώρες.

Δικαιούχοι:

Τα προγράμματα θα είναι ανοιχτά σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω, που είναι άνεργοι ή εργαζόμενοι σε καθεστώς μειωμένου ωραρίου και επιθυμούν να ενισχύσουν τα επαγγελματικά τους προσόντα. Η επιλογή γίνεται βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων που αφορούν το εισόδημα, το επίπεδο εκπαίδευσης, και τις επαγγελματικές ανάγκες των δικαιούχων.

Αυτές οι πρωτοβουλίες αποσκοπούν στην υποστήριξη των ανέργων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο ταμείο ανεργίας, προσφέροντας τους ευκαιρίες εκπαίδευσης και ανάπτυξης δεξιοτήτων.

Πηγή: enaklik.com ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 50 θέσεις εργασίας και με καλούς μισθούς