Ανακύκλωση και Αντικατάσταση Συσκευών: Πρόγραμμα “Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή 2” . Τα βασικά στοιχεία του 2024.

Ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος “Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή 2” αναμένεται να ανοίξει μέσα στο 2024, με στόχο την υποστήριξη τόσο των νοικοκυριών όσο και των επιχειρήσεων για την αντικατάσταση παλαιών ενεργοβόρων συσκευών με νέες, πιο αποδοτικές. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επιδοτήσεις για την αγορά νέων συσκευών, καθώς και την ανακύκλωση των παλιών. Οι αιτήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά, και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια για να είναι επιλέξιμοι.

Η πρωτοβουλία “Αλλάζω Συσκευή” είναι ένα πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίξει τα νοικοκυριά στην αντικατάσταση παλαιών ηλεκτρικών συσκευών με νέες, πιο ενεργειακά αποδοτικές. Το πρόγραμμα αυτό έχει ως στόχο τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και την προώθηση της βιωσιμότητας.

Ο κύριος στόχος του προγράμματος είναι η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης μέσω της αντικατάστασης παλαιών συσκευών που καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια με σύγχρονες, πιο αποδοτικές επιλογές. Αυτό θα συμβάλλει στη μείωση των εκπομπών CO2 και στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Επιδοτήσεις και Ανακύκλωση

Το πρόγραμμα “Αλλάζω Συσκευή 2” θα περιλαμβάνει επιδοτήσεις για την αγορά νέων συσκευών. Οι επιδοτήσεις αυτές θα διευκολύνουν τους ενδιαφερόμενους να αποκτήσουν σύγχρονες συσκευές σε προσιτές τιμές. Επιπλέον, θα υπάρχει διαδικασία ανακύκλωσης των παλιών συσκευών, διασφαλίζοντας ότι δεν θα καταλήξουν σε χώρους υγειονομικής ταφής.

Δεύτερος Κύκλος Αλλάζω Συσκευή 2024

Για το 2024, αναμένονται σημαντικές εξελίξεις σχετικά με τον δεύτερο κύκλο αιτήσεων του προγράμματος “Αλλάζω Συσκευή”. Οι αιτήσεις αναμένεται να ανοίξουν σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, οι οποίες θα ανακοινωθούν από τις αρμόδιες αρχές. Συνήθως, οι διαδικασίες αυτές περιλαμβάνουν:

  1. Ενημέρωση των Προϋποθέσεων: Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ελέγξουν τις προϋποθέσεις συμμετοχής, οι οποίες μπορεί να έχουν τροποποιηθεί σε σχέση με τον πρώτο κύκλο.
  2. Διαδικασία Υποβολής Αιτήσεων: Η υποβολή αιτήσεων θα γίνεται μέσω μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, όπου οι πολίτες θα μπορούν να καταχωρούν τα στοιχεία τους και τις συσκευές που επιθυμούν να αντικαταστήσουν.
  3. Προθεσμίες και Χρηματοδότηση: Είναι πιθανό ότι η χρηματοδότηση θα είναι περιορισμένη και οι αιτήσεις θα γίνουν δεκτές μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων κονδυλίων. Αυτό σημαίνει ότι οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να είναι έτοιμοι να υποβάλουν αίτηση μόλις ανοίξει η πλατφόρμα.
  4. Επιλεξιμότητα Συσκευών: Θα υπάρξει κατάλογος επιλέξιμων συσκευών που μπορούν να αντικατασταθούν, ο οποίος μπορεί επίσης να έχει αλλάξει από τον προηγούμενο κύκλο.
  5. Ενημέρωση από τις Αρχές: Οι αρμόδιες αρχές (π.χ., Υπουργείο Περιβάλλοντος) θα παρέχουν ενημερώσεις σχετικά με την πρόοδο του προγράμματος και τυχόν αλλαγές στις διαδικασίες ή τους όρους συμμετοχής.

Συνολικά, ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος “Αλλάζω Συσκευή” αναμένεται να προσφέρει μια νέα ευκαιρία στα νοικοκυριά για την αναβάθμιση των ηλεκτρικών τους συσκευών, συμβάλλοντας έτσι στη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή 2: Πότε οι αιτήσεις για τα νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Το πρόγραμμα “Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή 2” του 2024 θα ξεκινήσει αρχικά για επιχειρήσεις τον Σεπτέμβριο. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μέσω της πλατφόρμας allazosyskevi.gov.gr, με στόχο την επιδότηση για την αντικατάσταση ενεργοβόρων συσκευών με νέες, ενεργειακά αποδοτικότερες. Το πρόγραμμα θα επεκταθεί στη συνέχεια και στα νοικοκυριά. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια επιλεξιμότητας για να συμμετάσχουν.

Το πρόγραμμα επιδότησης Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή 2 για τα νοικοκυριά θα τρέξει καθυστερημένα, με την αναμενόμενη έναρξή του προς το τέλος του έτους. Αν και αρχικά είχε προγραμματιστεί για νωρίτερα, φαίνεται ότι οι αιτήσεις θα καθυστερήσουν, με επίσημες ανακοινώσεις να αναμένονται το φθινόπωρο. Το πρόγραμμα σκοπεύει να βοηθήσει τα νοικοκυριά στην αντικατάσταση παλιών, ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών με νέες, πιο αποδοτικές και φιλικές προς το περιβάλλον.

Οι κατηγορίες συσκευών που ενδέχεται να επιδοτηθούν περιλαμβάνουν φούρνους, πλυντήρια και ψυγεία. Οι αιτήσεις θα γίνουν μέσω της πλατφόρμας gov.gr, και η επιλογή των δικαιούχων θα βασίζεται σε οικονομικά κριτήρια και άλλες παραμέτρους. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει καινοτομίες, όπως η εισαγωγή “έξυπνων” συσκευών με δυνατότητες απομακρυσμένης λειτουργίας.

Πηγή: enaklik.com ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 50 θέσεις εργασίας και με καλούς μισθούς