Χαρακτηριστικό των φετινών στοιχείων η κατάργηση 7 σχολείων, ο υποβιβασμός 76 και η προαγωγή μόλις 18 Δημοτικών.

Τα σχολεία ετοιμάζονται να υποδεχθούν τους μαθητές για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς που φέτος θα ξεκινήσει την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου με τον καθιερωμένο αγιασμό. Από πλευράς Υπουργείου Παιδείας γίνονται όλες οι προετοιμασίες και οι προβλεπόμενες διαδικασίες για το άνοιγμα των σχολείων όμως το ΦΕΚ που εκδόθηκε πριν λίγες μέρες έφερε ανατροπές στη λειτουργία των σχολείων καθώς για ακόμη μια χρονιά ανακοινώθηκαν συγχωνεύσεις, υποβιβασμοί και καταργήσεις Νηπιαγωγείων και Δημοτικών με μόλις…5 ιδρύσεις σχολείων.

Η εν λόγω ανακοίνωση γίνεται κάθε χρόνο όμως τα φετινά δεδομένα κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά είναι δεδομένου ότι έχουμε ενδεικτικά υποβιβασμό για 76 Δημοτικά και προαγωγή μόλις για 18 Δημοτικά. 

Όπως θα δείτε και στο σχετικό ΦΕΚ την φετινή σχολική χρονιά 2024-25 ιδρύονται 5 νέα Νηπιαγωγεία, καταργούνται  4 Δημοτικά και 3 Νηπιαγωγεία, συγχωνεύονται 5 Δημοτικά και 36 Νηπιαγωγεία, υποβιβάζονται 76 Δημοτικά και 14 Νηπιαγωγεία ενώ προάγονται μόλις 18 Δημοτικά και 14 Νηπιαγωγεία.

Aυτή είναι η λίστα με Δημοτικά και Νηπιαγωγεία που καταργούνται φέτος

Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ με τις αλλαγές στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης


Πηγή: dnews.gr ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επίδομα παιδιού 2024: Πότε πληρώνεται η 4η δόση. Προσλήψεις στην ΕΛΑΣ μόνο με απολυτήριο λυκείου. Νέες θέσεις εργασίας στον Σκλαβενίτη