Πρόγραμμα για τα βιβλία ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ) 2024 – Βγαίνουν τα προσωρινά αποτελέσματα – Ποια βιβλία μπορείτε να πάρετε και τι ισχύει για τα σχολικά είδη.

Βγαίνουν μέχρι τη Πέμπτη 22 Αυγούστου τα προσωρινά αποτελέσματα για τις επιταγές για τα βιβλία ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ) 2024, που θα προσφέρουν στους δικαιούχους 25 ευρώ για κάθε μέλος οικογένειας άνω των 5 ετών μαζι με την δυνατότητα αγοράς βιβλίων με εκπτωση 10%. Μετά την ανάρτηση των προσωρινών αποτελεσμάτων μέσα σε 3 ημέρες θα γίνουν ενστάσεις από όσους δεν συμφωνούν με τα προσωρινά αποτελέσματα για τα βιβλία 2024.

Βιβλία οαεδ 2024 αποτελέσματα

Σε αυτή τη φάση όσοι επιλεχθούν στα προσωρινά αποτελέσματα για το πρόγραμμα ΔΥΠΑ για τα βιβλία μπορούν να δουν και τις επιταγές τους,  που είναι ένας αριθμός και έχουν αξία 25 ευρώ η κάθε επιταγή.  Για παράδειγμα μία οικογένεια που αποτελείται από δύο γονείς και δύο παιδιά άνω των 5 ετών θα λάβουν συνολικά 100 ευρώ για αγορά βιβλίων + την έκπτωση 10% για κάθε βιβλίο.

Βήματα για τα τελικά αποτελέσματα για τα βιβλία ΔΥΠΑ 2024

Βήματα για τα τελικά αποτελέσματα για τα βιβλία ΔΥΠΑ 2024

1. Υποβολή Αιτήσεων:
Οι δικαιούχοι υποβάλλουν ηλεκτρονικές αιτήσεις συμμετοχής μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημόσιου

2. Έλεγχος Προϋποθέσεων:
Μετά την υποβολή των αιτήσεων, οι Υπηρεσίες (ΚΠΑ2) της ΔΥΠΑ ελέγχουν αν οι αιτούντες πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα.

3. Μοριοδότηση:
Οι δικαιούχοι που πληρούν τις προϋποθέσεις υποβάλλονται σε διαδικασία μοριοδότησης, όπου βαθμολογούνται με βάση το εισόδημά τους και άλλες παραμέτρους.

4. Κατάρτιση Προσωρινού Μητρώου:
Μετά τη διαδικασία μοριοδότησης, συντάσσεται το προσωρινό Μητρώο Δικαιούχων – Ωφελουμένων, το οποίο περιλαμβάνει τους επιλεγέντες δικαιούχους και τα ωφελούμενα μέλη τους.

5. Δημοσίευση Προσωρινών Αποτελεσμάτων:
Τα προσωρινά αποτελέσματα αναρτώνται στον ιστότοπο της ΔΥΠΑ, όπου οι συμμετέχοντες μπορούν να ενημερωθούν για την κατάσταση των αιτήσεών τους.

6. Υποβολή Ενστάσεων:
Οι συμμετέχοντες έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν μία και μόνο ένσταση κατά των προσωρινών αποτελεσμάτων εντός τριών ημερών από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

7. Εξέταση Ενστάσεων:
Οι ενστάσεις εξετάζονται από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΥΠΑ και γίνονται οι απαραίτητες διορθώσεις στα αποτελέσματα αν χρειαστεί.

8. Κατάρτιση Οριστικού Μητρώου:
Μετά την εξέταση των ενστάσεων, καταρτίζεται το οριστικό Μητρώο Δικαιούχων – Ωφελουμένων, το οποίο περιλαμβάνει τα τελικά αποτελέσματα του προγράμματος.

9. Δημοσίευση Οριστικών Αποτελεσμάτων:
Τα οριστικά αποτελέσματα αναρτώνται στον ιστότοπο της ΔΥΠΑ και οι συμμετέχοντες ενημερώνονται για την κατάσταση των αιτήσεών τους.

Πως εξαργύρωση των επιταγών για τα βιβλία ΔΥΠΑ,  τι μπορείς να αγοράσεις;

Η επιταγή του προγράμματος βιβλίων της ΔΥΠΑ για το 2024 θα έχει τη μορφή ενός μοναδικού αριθμού και θα χρησιμοποιείται κυρίως για την αγορά λογοτεχνικών βιβλίων. Ορισμένα βιβλιοπωλεία, ωστόσο, επιτρέπουν την αγορά και άλλων ειδών, όπως σχολικά είδη και ξενόγλωσσα βιβλία, παρόλο που η Δημόσια Πρόσκληση προσδιορίζει ότι η επιταγή πρέπει να χρησιμοποιηθεί μόνο για λογοτεχνικά βιβλία. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να ανατρέξετε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΔΥΠΑ.

Πηγή: enaklik.com ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΥΠΑ: Επίδομα μέχρι 1.000€ για 81.500 άτομα. 912 θέσεις εργασίας σε 24 φορείς του Δημοσίου. Εξοικονομώ: Έρχονται τρία νέα προγράμματα