Επιταγή ακρίβειας 2024: Ποιοι οι δικαιούχοι – Πότε οι ανακοινώσεις για ποσά και δικαιούχους.

Επιταγή ακρίβειας πότε θα δοθεί 2024 – Επιταγή ακρίβειας δικαιούχοι – Αίτηση με Taxisnet;

Οι ανακοινώσεις για την επιταγή ακρίβειας αναμένονται στη ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Δικαιούχοι του έκτακτου επιδόματος, που θα δοθεί πριν τα Χριστούγεννα, πιθανότατα θα είναι συνταξιούχοι χωρίς αυξήσεις λόγω προσωπικής διαφοράς, χαμηλοσυνταξιούχοι, ανασφάλιστοι υπερήλικες, δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού, του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, και ΑμεΑ. Το ποσό αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 100 και 200 ευρώ, ανάλογα με τα εισοδηματικά κριτήρια. Η παροχή θα είναι αφορολόγητη και μη συμψηφιστέα.

Η επιταγή ακρίβειας θα δοθεί αυτόματα χωρίς να απαιτείται αίτηση από τους δικαιούχους. Το έκτακτο αυτό βοήθημα αναμένεται να χορηγηθεί στους χαμηλοσυνταξιούχους, τους ανασφάλιστους υπερήλικες, τους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και άλλες ευάλωτες ομάδες και θα καταβληθεί πριν τα Χριστούγεννα, χωρίς να επηρεάζει τα εισοδηματικά όρια για άλλες παροχές κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Αναλυτικά:

Η επιταγή ακρίβειας θα χορηγηθεί σε 6 κύριες κατηγορίες δικαιούχων:

  1. Συνταξιούχοι με προσωπική διαφορά: Αυτοί που δεν θα λάβουν αυξήσεις στις συντάξεις τους το 2025.
  2. Ανασφάλιστοι υπερήλικες. Οι δικαιούχοι του επιδόματος Ανασφάλιστων Υπερηλίκων του ΟΠΕΚΑ θα λάβουν 150* ευρώ ενίσχυση
  3. Δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. Όλοι οι δικαιούχοι ΚΕΑ που έχουν Εγκεκριμένη αίτηση τον μήνα Νοέμβριο αναμένεται να λάβουν σαν έκτακτη ενίσχυση μία προσαύξηση της τάσης 50% του ποσού που λαμβάνουν κάθε μήνα. Δηλαδή θα λάβουν το αρχικό ποσό επιδόματος + έκτακτη ενίσχυση 50%.
  4. Δικαιούχοι επιδόματος παιδιού. Όλοι οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού αναμένεται να λάβουν επιπλέον 1,5 μηνιαία δόση ως προσαύξηση στη πληρωμή Δεκεμβρίου.
  5. Άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ).  Όλοι οι δικαιούχοι του επιδόματος βαριάς αναπηρίας του ΟΠΕΚΑ αναμένεται να λάβουν 200* ευρώ έκτακτη ενίσχυση
  6. Οι χαμηλοσυνταξιούχοι που λαμβάνουν άθροισμα κύριων συντάξεων έως 700 ευρώ θα πάρουν 150* ευρώ ενίσχυση

* Τα πόσα ενδέχεται να αλλάξουν προς τα πάνω

Πηγή: enaklik.com ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΥΠΑ: Επίδομα μέχρι 1.000€ για 81.500 άτομα. 912 θέσεις εργασίας σε 24 φορείς του Δημοσίου. Εξοικονομώ: Έρχονται τρία νέα προγράμματα