Δείτε πότε πέφτουν οι φετινές σχολικές αργίες που χαρίζουν ανάπαυλα στους μαθητές.

Το κουδούνι στα σχολεία όλων των βαθμίδων για τη νέα σχολική χρονιά θα χτυπήσει εκτός απροόπτου την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου με τους μαθητές να επιστρέψουν στα θρανία και στις σχολικές υποχρεώσεις.

Όμως για ακόμη μια χρονιά, οι καθιερωμένες σχολικές αργίες φέρνουν χαμόγελα και ανέλπιστα τριήμερα και τετραήμερα ξεκούρασης από τους εντατικούς ρυθμούς που επιβάλλει η σχολική καθημερινότητα.

Οι σχολικές αργίες για όλο το σχολικό έτος 2024-25 διαμορφώνονται ως εξής

Η Εθνική Γιορτή για την 28η Οκτωβρίου μας χαρίζει ένα τετραήμερο καθώς ο εορτασμός της πέφτει Δευτέρα όμως τα σχολεία θα την γιορτάσουν την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου με σχολικές γιορτές.

Ο εορτασμός της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου πέφτει την Κυριακή 17 Νοεμβρίου οπότε για τα σχολεία έρχεται ένα ακόμη τριήμερο αφού η καθιερωμένη σχολική γιορτή θα γίνει την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου.

Διακοπές Χριστουγέννων 2025: Παραδοσιακά τα σχολεία κλείνουν στις 23 Δεκεμβρίου που φέτος πέφτει Δευτέρα και οι μαθητές επιστρέφουν στα θρανία μετά και την αργία των Θεοφανίων την Τρίτη 7 Ιανουαρίου.

Η Καθαρά Δευτέρα το 2025 πέφτει στις 3 Μαρτίου οπότε οι μαθητές απολαμβάνουν ένα τριήμερο.

Ο εορτασμός της επετείου της Επάναστασης του 1821 πέφτει την Τρίτη 25 Μαρτίου οπότε η σχολική γιορτή θα γίνει την Δευτέρα 24 Μαρτίου.

Διακοπές Πάσχα 2025: Το Πάσχα 2025 θα εορταστεί στις 20 Απριλίου. Παραδοσιακά τα σχολεία θα κλείσουν παραμονές της Μεγάλης Εβδομάδας και θα ανοίξουν μετά την εβδομάδα της Διακαινησίμου ήτοι θα κλείσουν την Παρασκευή 11 Απριλίου και θα ανοίξουν την Δευτέρα 28 Απριλίου.

Η 1η Μαίου πέφτει Πέμπτη και εκείνη τη μέρα τα σχολεία θα είναι κλειστά λόγω της καθιερωμένης αργίας της Πρωτομαγιάς.

Η τελευταία σχολική αργία είναι αυτή του Αγίου Πνεύματος που πέφτει την Δευτέρα 9 Ιουνίου χαρίζοντας ένα ακόμη τριήμερο στους μαθητές.

Φυσικά στις σχολικές αργίες θα πρέπει να υπολογίσετε και την ημέρα της εορτής του Πολιούχου της έδρας του σχολείου και την ημέρα της τοπικής εθνικής εορτής.

Πηγή: dnews.gr ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιταγή ακρίβειας: Έρχονται ανακοινώσεις. ΑΣΕΠ: 1.150 προσλήψεις με απολυτήριο γυμνασίου. Θέσεις σε Παιδικά Χωριά SOS, Το Χαμόγελο Του Παιδιού, ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ