Με ποσό έως 400 ευρώ πληρώνονται όσοι συμμετάσχουν σε σεμινάρια για πράσινες και ψηφιακές δεξιότητες – Το ποσό επιδότησης είναι 5 ευρώ την ώρα από τη ΔΥΠΑ – Μέρες καριέρας στη Θεσσαλονίκη.

Προχωρούν οι διαδικασίες και αυξάνεται ο προϋπολογισμός για τους άνεργους που θα καταρτιστούν σε προγράμματα πράσινης και ψηφιακής ανάπτυξης ως το 2025, ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν ακόμη 50.000 άτομα.

Ο αρχικός προϋπολογισμός της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) ήταν για 150.000 άνεργους αλλά λόγω του ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε, ο προϋπολογισμός αυξήθηκε. Οι ωφελούμενοι θα πληρωθούν με 5 ευρώ μεικτά την ώρα.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου της κατάρτισης και της πιστοποίησης αναμένεται να φτάσει τα 168.238.080 ευρώ, σύμφωνα με την εφημερίδα «Απογευματινή». Έτσι το κόστος πιστοποίησης αυξάνεται από τα 80 στα 110 ευρώ την ώρα και θα μπορεί να ορίζεται διαφορετικά σε κάθε πρόσκληση.

Πως θα γίνει η κατανομή των ωρών κατάρτισης

Η κατανομή των ωρών κατάρτισης θα γίνει ανάλογα και με τη μέθοδο κατάρτισης δια ζώσης και εξ αποστάσεως. Υπάρχει όμως και η δυνατότητα ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (τηλεκπαίδευση αλλά όχι σε πραγματικό χρόνο), η οποία δεν μπορεί να υπερβεί τις 6 ώρες.

Ωστόσο, απαγορεύεται η παρακολούθηση της ασύγχρονης τηλεκατάρτισης εφόσον την ίδια ώρα διενεργείται σύγχρονη τηλεκατάρτιση ή δια ζώσης τηλεκατάρτιση.

Σε περίπτωση που οι ωφελούμενοι της κατάρτισης ή οι φορείς που την υλοποιούν δεν ακολουθήσουν τους όρους της σύμβασης η ΔΥΠΑ μπορεί να τους επιβάλλει κυρώσεις:

• Σύσταση.
• Περικοπή επί της συνολικής αμοιβής του παρόχου κατάρτισης.
• Περικοπή επί της συνολικής αμοιβής του παρόχου πιστοποίησης.
• Αποκλεισμός από τα μητρώα παρόχων της ΔΥΠΑ ή και από επόμενους διαγωνισμούς.

Ημέρες Καριέρας στη Θεσσαλονίκη από τη ΔΥΠΑ για 3.000 θέσεις εργασίας

Εξάλλου η ΔΥΠΑ διοργανώνει και «Ημέρες Καριέρας» στη Θεσσαλονίκη από τις 9 έως τις 10 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 120 επιχειρήσεις και αναμένεται να καλυφθούν πάνω από 3.000 θέσεις εργασίας.

Η συνάντηση θα γίνει τη Δευτέρα και την Τρίτη 9-10 Σεπτεμβρίου 2024, στο ξενοδοχείο The Met (26ης Οκτωβρίου 48), από τις 10:00 έως τις 18:00.

Πρόκειται για την 32η αντίστοιχη εκδήλωση της ΔΥΠΑ, που διοργανώνεται για έκτη φορά στην πόλη της Θεσσαλονίκης, με στόχο να δοθεί η δυνατότητα να συνομιλήσουν απευθείας άτομα με εκπροσώπους εταιρειών από διαφορετικούς κλάδους οικονομικής δραστηριότητας που αναζητούν προσωπικό, χωρίς προκαθορισμένο ραντεβού.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου, στελέχη της Μονάδας Εξυπηρέτησης Μεσαίων και Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΜΕΜΜΕ) θα παρέχουν πληροφορίες για τις δράσεις και τα προγράμματα της ΔΥΠΑ σε ειδικό χώρο (info corner).

Επίσης, θα πραγματοποιηθούν Εργαστήρια Συμβουλευτικής από εξειδικευμένους εργασιακούς συμβούλους της ΔΥΠΑ σε θεματικές που αφορούν στη δημιουργία βιογραφικού, στη σωστή προετοιμασία για συνέντευξη, στα βήματα για μια επιτυχημένη επιχειρηματική ιδέα και στη συμβολή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην αναζήτηση εργασίας.

Η συμμετοχή στις δράσεις και στα εργαστήρια είναι ελεύθερη κατόπιν επιτόπιας εγγραφής και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Όλες οι πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις της ΔΥΠΑ βρίσκονται στον ιστότοπο www.dypa.gov.gr.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι δωρεάν για όλους και η δήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής βρίσκεται στη διεύθυνση:
https://www.eventora.com/el/Events/imeres-karieras-dypa-thessaloniki-sep2024

Πηγή: newsbomb.gr ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιταγή ακρίβειας: Έρχονται ανακοινώσεις. ΑΣΕΠ: 1.150 προσλήψεις με απολυτήριο γυμνασίου. Θέσεις σε Παιδικά Χωριά SOS, Το Χαμόγελο Του Παιδιού, ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ