Αιτήσεις για το επίδομα παιδιού Α21 2024 και η πληρωμή της Δ (τρίτης δόσης).

Μέχρι 5 Σεπτεμβρίου περίπου (αναμένεται ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ) θα παραμείνει ανοιχτή η εφαρμογή της ΙΔΙΚΑ για την υποβολή και τροποποίηση των αιτήσεων για το επίδομα παιδιού Α21 2024. Στη συνέχεια η εφαρμογή θα κλείσει για την εκκαθάριση και πληρωμή της τρίτης (Δ) δόσης του επιδόματος.

Κάθε πότε γίνεται αίτηση για το επίδομα παιδιού Α21

Η αίτηση για το επίδομα παιδιού Α21 υποβάλλεται μία φορά ετησίως, από τον Μάρτιο έως τις 15 Ιανουαρίου του επόμενου έτους, μέσω της πλατφόρμας Α21 στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ ή της ΗΔΙΚΑ, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του taxisnet. Εάν υπάρξουν αλλαγές στην οικογενειακή κατάσταση ή διορθώσεις στοιχείων, ο δικαιούχος πρέπει να τροποποιήσει την αίτηση εντός ενός μήνα.

Χρονοδιάγραμμα πληρωμών για το επίδομα παιδιού Α21 για το 2024

Το χρονοδιάγραμμα πληρωμών για το επίδομα παιδιού Α21 για το 2024 περιλαμβάνει έξι δόσεις που καταβάλλονται κάθε δύο μήνες:

  1. Πρώτη δόση: 29 Μαρτίου (Ιανουάριος-Φεβρουάριος)
  2. Δεύτερη δόση: 31 Μαΐου (Μάρτιος-Απρίλιος)
  3. Τρίτη δόση: 31 Ιουλίου (Μάιος-Ιούνιος) Όσοι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού Α21 δεν πληρώθηκαν την Γ δόση δείτε τους πιθανούς λόγους ΕΔΩ
  4. Τέταρτη δόση: 30 Σεπτεμβρίου (Ιούλιος-Αύγουστος)
  5. Πέμπτη δόση: 30 Νοεμβρίου (Σεπτέμβριος-Οκτώβριος)
  6. Έκτη δόση: Τελευταία εργάσιμη Δεκεμβρίου (Νοέμβριος-Δεκέμβριος)

Επίσης, πραγματοποιείται εμβόλιμη πληρωμή τον Ιανουάριο για όσους δεν έλαβαν το επίδομα προηγουμένως.

Πληροφορίες για την αύξηση στο επίδομα παιδιού Α21

Η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, έχει αναφέρει ότι η κυβέρνηση εξετάζει την αύξηση του Επιδόματος Παιδιού Α21, εστιάζοντας ιδιαίτερα στα επιδόματα για το πρώτο και δεύτερο παιδί. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί συγκεκριμένα ποσοστά αύξησης ή λεπτομέρειες για το πότε θα τεθεί σε εφαρμογή αυτή η αύξηση.

Οι πρώτες δηλώσεις σχετικά με την αύξηση του επιδόματος δείχνουν ότι το θέμα βρίσκεται σε στάδιο συζητήσεων και αναλύσεων. Η υπουργός τόνισε τη σημασία της στήριξης των οικογενειών και της ενίσχυσης του κοινωνικού δικτύου, αλλά οι τελικές αποφάσεις και οι λεπτομέρειες για την αύξηση του επιδόματος αναμένονται μελλοντικά.

Πηγή: enaklik.com ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γονείς – Δικαιούχοι του επιδόματος 500€. Προσλήψεις μόνο με απολυτήριο λυκείου στην Ελληνική Αστυνομία. «Εξοικονομώ»: Έρχονται τρία προγράμματα