Προσωρινά αποτελέσματα για τις επιταγές 25 ευρώ για τα βιβλία ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ).

Έχουν λήξει οι αιτήσεις για τις επιταγές για τα Δωρεάν βιβλία ΔΥΠΑ 2024 και αναμένεται να βγουν τα προσωρινά αποτελέσματα.  Τετάρτη 21.08 η Πέμπτη 22.08 τα προσωρινά αποτελέσματα για τα βιβλία ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ) θα αναρτηθούν στη ΔΥΠΑ σε μορφή πίνακα προσωρινών αποτελεσμάτων,  όπου θα αναφέρονται οι δικαιούχοι και αποκλειομενοι σε μορφή αρχείου excel.

Για τις επιταγές βιβλίων από τη ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), οι δικαιούχοι θα επιλέγονται μέσω διαδικασίας αξιολόγησης των αιτήσεων. Η επιλογή θα γίνει με βάση συγκεκριμένα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια, όπως το οικογενειακό εισόδημα και ο αριθμός των τέκνων.

Θα ακολουθήσει σύντομη περίοδος ενστάσεων και τα οριστικά αποτελέσματα για τις επιταγές για τα βιβλία ΔΥΠΑ αξίας 25 ευρώ η κάθε μία.  Το πρόγραμμα θα αρχίσει από 1 Σεπτεμβρίου και οι δικαιούχοι θα μπορέσουν να κάνουν εξαργύρωση στα συμβεβλημενα βιβλιοπωλεία.

Η διαδικασία κατάρτισης των Μητρώων Δικαιούχων και Παρόχων για τις επιταγές βιβλίων της ΔΥΠΑ περιλαμβάνει τα εξής βήματα:

  1. Υποβολή αιτήσεων από δικαιούχους και παρόχους.
  2. Εξακρίβωση πλήρωσης των προϋποθέσεων συμμετοχής.
  3. Μοριοδότηση των δικαιούχων.
  4. Δημοσίευση προσωρινών αποτελεσμάτων και κατάρτιση Μητρώου Παρόχων.
  5. Υποβολή ενστάσεων από δικαιούχους.
  6. Κατάρτιση του Οριστικού Μητρώου Δικαιούχων.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ – ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ

1. Το προσωρινό Μητρώο Δικαιούχων – Ωφελουμένων και ο προσωρινός Πίνακας Αποκλειομένων, αναρτώνται στον ιστότοπο της Δ.ΥΠ.Α. www.dypa.gov.gr

2. Οι συμμετέχοντες ενημερώνονται για τα αποτελέσματα της διαδικασίας με δική τους φροντίδα από τον ιστότοπο και τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες/εφαρμογές της Δ.ΥΠ.Α..

3. Οι συμμετέχοντες που κατέθεσαν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής έχουν δικαίωμα να υποβάλουν μία και μόνο ένσταση ηλεκτρονικά κατά των αποτελεσμάτων του προσωρινού Μητρώου και του προσωρινού Πίνακα Αποκλειομένων εντός της αποκλειστικής προθεσμίας τριών ημερών από την επομένη ημέρα της δημοσιεύσεώς τους στη διαδικτυακή πύλη της Δ.ΥΠ.Α.. Υποβολή ενστάσεων μετά την ως άνω καταληκτική ημερομηνία δεν είναι δυνατή.

Πηγή: enaklik.com ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γονείς – Δικαιούχοι του επιδόματος 500€. Προσλήψεις μόνο με απολυτήριο λυκείου στην Ελληνική Αστυνομία. «Εξοικονομώ»: Έρχονται τρία προγράμματα