Ο μεγάλος όγκος προσλήψεων στο δημόσιο από απόφοιτους γυμνασίου και λυκείου θα καλυφθεί με δύο διαγωνισμούς ΑΣΕΠ.

Δύο νέους διαγωνισμούς για την πρόσληψη περισσότερων από 3.500 δημοσίων υπαλλήλων, αποφοίτων Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, ετοιμάζει αυτή την περίοδο το ΑΣΕΠ. Στην ουσία οι δύο τελευταίοι διαγωνισμοί αποτελούν το το «alter ego» του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού, από τον οποίο προκύπτουν οι δημόσιοι υπάλληλοι των κλάδων ΠΕ και ΤΕ.

Αρχικά ο σχεδιασμός ήταν να εκδοθεί μία ενιαία προκήρυξη για την πρόσληψη σχεδόν 3.600 δημοσίων υπαλλήλων με μόνο προσόν το απολυτήριο γυμνασίου και λυκείου (και δημοτικού σε κάποιες περιπτώσεις). Ωστόσο, στη συνέχεια κρίθηκε αναγκαίο να σπάσει στα δύο ο διαγωνισμός, λόγω του μεγάλου όγκου αιτήσεων που θα υποβληθούν.

Ο πρώτος διαγωνισμός από τους δύο που θα εμφανιστεί θα περιέχει περίπου 2.500 θέσεις για απόφοιτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ακόμη ένας διαγωνισμός για την πρόσληψη περίπου 1.100 απόφοιτων Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.

Αναλυτικά:

2.500 θέσεις για απόφοιτους λυκείου

Αρχικά, το ΑΣΕΠ επεξεργάζεται την προκήρυξη, η οποία προβλέπει την πλήρωση 2.500 μόνιμων θέσεων στο δημόσιο αποκλειστικά από απόφοιτους λυκείου (απόφοιτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης).

Η προκήρυξη αυτή θα περιέχει όλες τις προσλήψεις του κλάδου ΔΕ που έχουν εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο στον προγραμματισμό προσλήψεων των ετών 2022, 2023 και 2024 αντίστοιχα.

Δείτε επίσης ΕΔΩ: Το καθαρό μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων του κλάδου ΔΕ

1.100 θέσεις για απόφοιτους γυμνασίου

Επιπλέον, το ΑΣΕΠ έχει βάλει στη λίστα και την προκήρυξη με τις 1.100 μόνιμες προσλήψεις στην οποία θα μπορούν να συμμετάσχουν απόφοιτοι γυμνασίου ή και δημοτικού (για όσους έχουν αποφοιτήσει μέχρι  και το 1980). Οι 1.100 προσλήψεις αποφοίτων Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης θα γίνουν με σύστημα μοριοδήτησης.

Η προκήρυξη αυτή θα περιέχει όλες τις προσλήψεις του κλάδου ΥΕ που έχουν εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο στον προγραμματισμό προσλήψεων των ετών 2022, 2023 και 2024 αντίστοιχα.

Δείτε επίσης ΕΔΩ: Το καθαρό μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων του κλάδου ΥΕ

Πηγή: proson.gr ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γονείς – Δικαιούχοι του επιδόματος 500€. Προσλήψεις μόνο με απολυτήριο λυκείου στην Ελληνική Αστυνομία. «Εξοικονομώ»: Έρχονται τρία προγράμματα