Το μεγαλύτερο πακέτο των προσλήψεων αναμένεται να πραγματοποιηθεί το τελευταίο τετράμηνο του έτους. Μόνο το φθινόπωρο έχουν προγραμματιστεί να γίνουν 6.956 μόνιμες προσλήψεις σε διάφορους φορείς του Δημοσίου. Αναλυτικά:

1.100 θέσεις υποχρεωτικής εκπαίδευσης

Σε φάση τελικής επεξεργασίας περνάει η νέα προκήρυξη της Ανεξάρτητης Αρχής Επιλογής προσωπικού για 1.100 μονίμους υπαλλήλους με τα ελάχιστα προσόντα. Στη νέα προκήρυξη μπορούν να συμμετάσχουν υποψήφιοι ηλικίας 18 – 65 ετών. Στις προϋποθέσεις θα περιλαμβάνεται το απολυτήριο γυμνασίου ή δημοτικού για όσους και όσες αποφοίτησαν πριν το 1980. Οι προσλήψεις είναι Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ) και αφορούν σε υπουργεία, δήμους, περιφέρειες και οργανισμούς. Οι ειδικότητες που θα καλυφθούν είναι: ΥΕ Επιμελητών, ΥΕ Κλητήρων, ΥΕ Γενικών Καθηκόντων, ΥΕ Μεταφορέων, ΥΕ Τραπεζοκόμων, ΥΕ Καθαριότητας Εσωτερικών Χώρων, ΥΕ Καθαριότητας Εξωτερικών Χώρων και YE Εργατών. Σύμφωνα με πληροφορίες ο νέος διαγωνισμός θα είναι έτοιμος να βγει στον αέρα το φθινόπωρο του 2024.

Ο διαγωνισμός θα γίνει με το σύστημα της μοριοδότησης, των τυπικών και πρόσθετων προσόντων των υποψηφίων. Κάθε υποψήφιος εφόσον κατέχει τα γενικά και απαιτούμενα προσόντα διορισμού, κατατάσσεται κατά κλάδο ή ειδικότητα σε πίνακες κατάταξης κατά φθίνουσα σειρά συνολικής βαθμολογίας, όπως αυτή προκύπτει από το άθροισμα της βαθμολόγησης των εξής κριτηρίων: Εμπειρία (έως και 84 μήνες), ανεργία και γνώση ξένης γλώσσας.

1.600 θέσεις για ΕΠΟΠ

Θέμα χρόνου είναι η έκδοση των νέων προκηρύξεων για τους ΕΠΟΠ. Σε ΦΕΚ δημοσιεύθηκαν τα προσοντολόγια για την πρόσληψη 1.600 νέων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) στις Ένοπλες Δυνάμεις που αφορούν Στρατό Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία. Σημειώνεται ότι αναμένεται να δημοσιευθούν άμεσα συνολικά τέσσερις προκηρύξεις για την πρόσληψη νέων στελεχών. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και δεν έχουν υπερβεί το 28ο. Για τους Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) το όριο ηλικίας είναι 31 ετών.

Οι ΕΠΟΠ πρέπει να έχουν τα παρακάτω προσόντα: Να έχουν την ελληνική ιθαγένεια. Να έχουν συμπληρώσει το 18ο και να μην έχουν υπερβεί το 28ο έτος της ηλικίας τους κατά το έτος κατάταξής τους στις Ένοπλες Δυνάμεις. Οι υπηρετούντες ως οπλίτες βραχείας ανακατάταξης (ΟΒΑ) να μην έχουν υπερβεί το 31ο έτος της ηλικίας τους κατά το έτος κατάταξής τους ως ΕΠΟΠ. Να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,60μ. οι άνδρες και 1,55μ. οι γυναίκες. Να έχουν τις γραμματικές γνώσεις, που καθορίζονται για την εκάστοτε ειδικότητα. Να είναι ικανοί κατηγορίας πρώτης (Ι/1) ή δεύτερης (Ι/2), σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για την εξέταση της σωματικής ικανότητας των στρατευσίμων. Να έχουν, όσοι ήδη υπηρετούν, θετική εισήγηση για κατάταξη από τον τελευταίο Διοικητή τους.

Τα παραπάνω απαιτούμενα προσόντα, πρέπει να συντρέχουν κατά το χρόνο της προκήρυξης των θέσεων Επαγγελματιών Οπλιτών και κατά το χρόνο της κατάταξής τους, τα δε κωλύματα συμμετοχής πρέπει να μην υπάρχουν κατά το χρόνο της κατάταξής τους [αμετάκλητη καταδίκη ή παραπομπή για κλοπή, απάτη, υπεξαίρεση (κοινή ή στην υπηρεσία), εκβίαση, πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση, ψευδορκία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση, δωροδοκία, καταπίεση, απιστία περί την υπηρεσία, ψευδή καταμήνυση, συκοφαντική δυσφήμιση, παράβαση καθήκοντος, ανυποταξία, λιποταξία, καθώς και οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής ή της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, λαθρεμπορίας, όπλων, πυρομαχικών και τυχερών παιχνιδιών. Στις προκηρύξεις των ΕΠΟΠ μοριοδοτείται και η γνώση ξένης γλώσσας ως εξής:Επίπεδο καλής γνώσης / Β2 – 50 Μόρια. Επίπεδο πολύ καλής γνώσης / Γ1 – 100 Μόρια. Επίπεδο Άριστης γνώσης / Γ1 – 150 Μόρια.

2.500 μόνιμες προσλήψεις αποφοίτων ΔΕ

Ένα βήμα πριν την έκδοση της νέας μεγάλης προκήρυξης βρίσκεται το ΑΣΕΠ.

Η νέα μεγάλη προκήρυξη θα αφορά την πλήρωση 2.500 μόνιμων θέσεων εργασίας για απόφοιτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) στο Δημόσιο. Σύμφωνα με πληροφορίες η Ανεξάρτητη Αρχή έχει αποστείλει το προσχέδιο της προκήρυξης στους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να λάβει το τελικό «οκ» και να προχωρήσει στην αποστολή του εγγράφου στο Εθνικό Τυπογραφείο.

Οι 2.500 προσλήψεις θα γίνουν με το σύστημα της μοριοδότησης, των τυπικών και πρόσθετων προσόντων των υποψηφίων. Κάθε υποψήφιος εφόσον κατέχει τα γενικά και απαιτούμενα προσόντα διορισμού, κατατάσσεται κατά κλάδο ή ειδικότητα σε πίνακες κατάταξης κατά φθίνουσα σειρά συνολικής βαθμολογίας, όπως αυτή προκύπτει από το άθροισμα της βαθμολόγησης των εξής κριτηρίων: Βαθμός βασικού τίτλου σπουδών, Διδακτορικό δίπλωμα στο γνωστικό αντικείμενο της θέσης, Διδακτορικό δίπλωμα στο γνωστικό αντικείμενο της θέσης, Εμπειρία (έως και 84 μήνες), γνώση ξένης γλώσσας.

Οι ειδικότητες για τις θέσεις ΔΕ είναι: ΔΕ Διοικητικού Λογιστικού, ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων, ΔΕ Υπαλλήλων Γραφείου, ΔΕ Τηλεφωνητών, ΔΕ Κοινωνικοί Φροντιστές, ΔΕ Βοηθοί Βρεφονηπιοκόμων, ΔΕ Πληροφορικής, ΔΕ Προσωπικού Η/Υ, ΔΕ Κοινωνικοί Φροντιστές, ΔΕ Εργατοτεχνίτες, ΔΕ Μάγειρες, ΔΕ Δομικών Έργων, ΔΕ Ηλεκτρολόγοι, ΔΕ Ηλεκτρονικοί, ΔΕ Ηλεκτροτεχνίτες, ΔΕ Θερμαστών, ΔΕ Μηχανολόγοι, ΔΕ Μηχανοτεχνιτών – Συντηρητών, ΔΕ Υδραυλικοί, ΔΕ Τεχνίτες Αλουμινίου, ΔΕ Ψυκτικοί, ΔΕ Οδηγοί, ΔΕ Ξυλουργών, ΔΕ Αρτεργατών, ΔΕ Χειριστές Μηχανημάτων Έργου και ΔΕ Προσωπικού Εστίασης. Οι ειδικότητες για τις θέσεις ΥΕ είναι: ΥΕ Επιμελητών, ΥΕ Κλητήρων, ΥΕ Γενικών Καθηκόντων, ΥΕ Τραπεζοκόμων, ΥΕ Καθαριότητας Εσωτ. Χώρων / Εξωτ. Χώρων και ΥΕ Κηπουρών. Για τις θέσεις ΔΕ Διοικητικών γραμματέων οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν: Πτυχίο ή δίπλωμα ειδικότητας Γραμματέα Διεύθυνσης ή Γραμματέα Νομικών Επαγγελμάτων ή Διοικητικού και Οικονομικού Στελέχους Επιχειρήσεων ή Ειδικού Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου ή Ειδικού Φοροτεχνικού Γραφείου ή Ειδικού Κοστολόγησης στη Βιομηχανία-Βιοτεχνία Ι.Ε.Κ. , ή Πτυχίο ή δίπλωμα Υπαλλήλων Διοίκησης ή Υπαλλήλων Οικονομικών Υπηρεσιών Α΄ και Β΄ Κύκλου Σπουδών Τ.Ε.Ε., ή απολυτήριος τίτλος τομέα Υπαλλήλων Διοίκησης ή Υπαλλήλων Λογιστηρίου του τομέα Οικονομίας και Διοίκησης Τ.Ε.Λ., ή Υπαλλήλων Οικονομίας ή Στελέχους Διοίκησης ή Στελέχους Οικονομικών Υπηρεσιών Ε.Π.Λ., ή Λυκείου Γενικής Κατεύθυνσης, ή Ενιαίου Λυκείου ή άλλος ισότιμος τίτλος σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας.

162 προσλήψεις στο ΕΑΠ

Στα γραφεία του ΑΣΕΠ βρίσκεται αίτημα σχετικά με την πρόσληψη 162 νέων μόνιμων υπάλληλων στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Στην εν λόγω προκήρυξη θα έχουν δικαίωμα αίτησης όλοι οι υποψήφιοι ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ και όχι μονο αυτοί που πήραν μέρος στον Πανελλήνιο Γραπτό διαγωνισμό. Στο Υπουργικό Συμβούλιου του περασμένου Σεπτεμβρίου εγκρίθηκαν συνολικά 251 προσλήψεις αποκλειστικά για το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Το ΑΣΕΠ ωστόσο θα εκδώσει διαγωνισμό με μικρότερο αριθμό θέσεων, καθώς πρέπει να συμπεριλάβει και θέσεις Ατόμων με Αναπηρία ή άλλες ειδικές – ευάλωτες ομάδες που απολαμβάνουν ειδική μεταχείριση στις προκηρύξεις του δημοσίου. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες ανάμεσα στις ειδικότητες που θα καλυφθούν θα είναι: ΠΕ Βιβλιοθηκονόμων,  ΠΕ Διοικητικού ΠΕ Ιατρών, ΠΕ Μηχανικών, ΠΕ Οικονομικού, ΠΕ Πληροφορικής , ΠΕ Ψυχολόγων, ΠΕ Μαθηματικών, ΠΕ Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων, ΠΕ Νομικής – Πολιτικών Επιστημών, ΠΕ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, ΤΕ Διοικητικού, ΤΕ Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων, ΤΕ Πληροφορικής, ΔΕ Γενικών Καθηκόντων, ΔΕ Διοικητικού, ΔΕ Τεχνικών και ΥΕ Γενικών Καθηκόντων.

Για τις θέσεις ΠΕ Οικονομικού οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν: α) Πτυχίο ή δίπλωμα Αστικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης ή Δημόσιας Διοίκησης με κατεύθυνση Δημόσιας Οικονομικής ή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών με κατεύθυνση Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών ή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών ή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών με κατεύθυνση Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σχέσεων ή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών (πρώην Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών) με κατεύθυνση Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών ή Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης ή Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής ή Λογιστικής Χρηματοοικονομικής και Ποσοτικής Ανάλυσης ή Οικονομικής Επιστήμης ή Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης ή Οικονομικών Επιστημών ή Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού ή Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης ή Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής, ή Στατιστικής ή Στατιστικής και Αναλογιστικής Επιστήμης ή Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης ή Στατιστικής και Αναλογιστικών − Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών ή Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων ή Διοίκησης Επιχειρήσεων ή Οργάνωσης και Διαχείρισης Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων ΑΕΙ ή το ομώνυμο πτυχίο ή δίπλωμα Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) ΑΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (ΠΣΕ) ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας.

1.594 θέσεις για ΑμεΑ

Στο εθνικό τυπογραφείο αναμένεται να σταλεί το αμέσως επόμενο διάστημα η μεγάλη προκήρυξη ΑΣΕΠ για 1.594 μόνιμες προσλήψεις ΑμεΑ στο δημόσιο. Οι προσλήψεις θα γίνουν χωρίς γραπτό διαγωνισμό αλλά με μοριοδότηση και αφορούν κατηγορίες ΠΕ,ΤΕ,ΔΕ και ΥΕ. Η μοριοδότηση θα γίνει βάσει ακαδημαϊκών προσόντων αλλά και κοινωνικών κριτηρίων. Οι θέσεις εργασίας δεν έχουν όριο ηλικίας καθώς συμμετέχουν υποψήφιοι ηλικίας από 18 και άνω.

Βασικό κριτήριο επιλογής είναι η κατοχή του τίτλου σπουδών και πιστοποιητικό ΚΕΠΑ με αναπηρία 50% και πάνω. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αιτήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν από τον Σεπτέμβριο. Στις αρχές Αυγούστου το ΑΣΕΠ απέστειλε το τελικό έγγραφο της προκήρυξης στο Υπουργείο Εσωτερικών για έγκριση. Στη συνέχεια η προκήρυξη θα σταλεί για δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο. Η δημοσίευση της προκήρυξης αναμένεται να γίνει αρχές φθινοπώρου. Μετά την έκδοση, θα ξεκινήσει χωρίς καθυστέρηση η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για τους ενδιαφερόμενους. Η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων στις προκηρύξεις μονίμων είναι 15νθήμερη.

Πηγή: e-dimosio.gr ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέο μπόνους έως 150€ τον μήνα. Επίδομα Παιδιού. Δείτε τα καλά νέα. Με +1.500 προσλήψεις σε Δήμους ξεκίνησε η εβδομάδα. Νέες αγγελίες εργασίας με καλούς μισθούς