Η κρατική επιδότηση ρεύματος θα εφαρμοστεί σε πράσινα και κίτρινα τιμολόγια για τον Αύγουστο.

Η κρατική επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος εφαρμόζεται αυτόματα,  χωρίς καμία ενέργεια από τους δικαιούχους,  που είναι όλοι οικιακοί καταναλωτές που έχουν πράσινο και κίτρινο τιμολόγιο σε οποιαδήποτε εταιρία και αν είναι πελάτες.

Εκτός την επιδότηση ρεύματος είναι όλες οι επιχειρήσεις και όλα τα σταθερά (μπλε) τιμολόγια, όπως επίσης και κατανάλωση άνω των 500 κιλοβατώρων. Δηλαδή η κρατική επιδότηση ρεύματος θα εφαρμοστεί μέχρι 500 κιλοβατώρες και η υπέρβαση θα χρεωθεί χωρίς την επιδότηση.

Εξαίρεση από το όριο 500 κιλοβατώρων αποτελούν οι δικαιούχοι του Κοινωνικού τιμολογίου Κ.Ο.Τ, που βγαίνουν διπλά κερδισμένοι από την κρατική επιδότηση ρεύματος.

Αναλυτικότερα:

Το πόσο έκπτωσης εμφανίζεται ως “Πίστωση Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης “ στις ανταγωνιστικές χρεώσεις του  λογαριασμού.

Η επιδότηση αφορά όλους τους καταναλωτές, ανεξάρτητα τον προμηθευτή, που έχουν επιλέξει. Οι καταναλωτές δεν θα χρειαστεί να κάνουν κάποια ενέργεια. Η έκπτωση θα εφαρμοστεί στους λογαριασμούς τους αυτόματα από τον προμηθευτή.

Oι ενισχύσεις για την ηλεκτρική ενέργεια σε οικιακά τιμολόγια και για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου, διαμορφώνονται ως εξής:

  • Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500kWh, η ενίσχυση διαμορφώνεται σε 16€/MWh ή 1,6 λεπτά/kWh. Η κατηγορία αυτή καταλαμβάνει το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα. Σημειώνεται πως οι ενισχύσεις αφορούν σε καταναλωτές, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), η ενίσχυση ανέρχεται σε 50 €/MWh ή 5 λεπτά/kWh για το σύνολο της κατανάλωσης, ενώ η τελική τιμή μετά την επιδότηση θα βρίσκεται σε επίπεδο προ ενεργειακής κρίσης.

Πηγή: enaklik.com Δείτε εδώ αγγελίες με επιλογές από Χρυσή Ευκαιρία, Skywalker, Kariera, Jobfind κ.α.