«Μπαράζ» εξαγγελιών για τα προγράμματα εξοικονομώ για ανακαινίζεις και ενεργειακές αναβαθμίσεις κατοικιών.

Χιλιάδες αιτήσεις, μεγάλο ενδιαφέρον, ωστόσο τα αποτελέσματα κινούνται με ρυθμούς… «χελώνας» και άνθρωποι που υπολόγιζαν σε εργασίες ή βελτίωση των συνθηκών κατοικίας τους, βρίσκονται στο «περίμενε»!

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του εξοικονομώ-ανακαινίζω για νέους, του οποίου οι αιτήσεις, άνοιξαν στις 18 Μαΐου 2023, πήραν παράταση έως τις 15 Νοεμβρίου 2023 και στις 23/1/2024 δημοσιεύτηκαν κάποια αρχικά αποτελέσματα.

Από τότε έχουν περάσει 6μήνες και δεν υπάρχει καμία εξέλιξη στη διαδικασία.

Μάλιστα, σε επικοινωνία που είχε η aftodioikisi.gr με ιδιωτικό γραφείο που είχε αναλάβει διεκπεραίωση αιτήσεων, μας είπαν ότι δεν γνωρίζουν κάτι νεότερο, ούτε υπάρχει κάποια ενημέρωση.

Συνεπώς, νέοι άνθρωποι που τόσο καιρό συγκέντρωναν δικαιολογητικά και κυνηγούσαν προθεσμίες, υπολογίζοντας να προχωρήσουν κάποιες εργασίες στα σπίτια τους, πριν το χειμώνα (αλλαγή κουφωμάτων, ηλιακούς, αντλίες θερμότητας, μονώσεις κτλ), αναμένουν στο ακουστικό τους…!

Χαρακτηριστική είναι η παρακάτω εικόνα, για αίτηση του εξοικονομώ-ανακαινίζω για νέους που υποβλήθηκε μόλις άνοιξε η πλατφόρμα, δηλαδή περίπου 14 μήνες πριν (!) και δείτε σε τι στάδιο βρίσκεται, χωρίς μάλιστα να απαιτείται καμία ενέργεια από τους αιτούντες.

Την ίδια στιγμή, για το εξοικονομώ 2021 (!) το ΥΠΕΝ ανακοίνωσε παράταση για τις υπαχθείσες αιτήσεις, με σκοπό να διευκολύνει το έργο τόσο των Ενεργειακών Επιθεωρητών.

Για το συγκεκριμένο εξοικονομώ, η προθεσμία ολοκλήρωσης εργασιών έληγε από τις 21 Ιουλίου έως τις 14 Οκτωβρίου 2024.

Αργούν τα παλιά, ανακοινώνουν νέα!

Εν τω μεταξύ, με αυτά τα «δεδομένα»… η κυβέρνηση καταφέρνει και… προαναγγέλλει Νέο πρόγραμμα Εξοικονομώ το Φθινόπωρο!

Συγκεκριμένα, ο υπουργός κος Σκυλακάκης δήλωσε πως  «τα νέα προγράμματα Εξοικονομώ, που θα έρθουν μέσα στο φθινόπωρο. θα στηρίζονται πολύ περισσότερο στο σύστημα των βαθμοημερών, που διασφαλίζει ότι οι επενδύσεις που θα γίνουν θα είναι πιο αποδοτικές και από πλευράς κλιματικής απόδοσης και πραγματικής οικονομικής απόδοσης, διότι μια από τις μεγάλες δυσκολίες που έχουμε στα Εξοικονομώ είναι ότι δεν υπάρχει αρκετή ζήτηση, γιατί η οικονομική απόδοση των σχετικών παρεμβάσεων στην Ελλάδα είναι πολύ λιγότερο ελκυστική από ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη»…

Πηγή: aftodioikisi.gr Δείτε εδώ αγγελίες με επιλογές από Χρυσή Ευκαιρία, Skywalker, Kariera, Jobfind κ.α.