Οι επικείμενοι λογαριασμοί ρεύματος φέρνουν… δυσάρεστες ειδήσεις

Εν αναμονή των ανακοινώσεων για τις επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος, οι καταναλωτές θα κληθούν να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, κυρίως όσοι είναι στο πράσινο τιμολόγιο, το οποίο προβλέπεται… ασύμφορο.

Οπως είπε ο ενεργειακός επιθεωρητής Μιχάλης Χριστοδουλίδης στο Mega, «οι επικείμενοι λογαριασμοί ρεύματος που θα αφορούν τις καταναλώσεις Ιουλίου, με τη μέση τιμή της κιλοβατώρας να φθάνει τα 16,5 λεπτά. Αν δεν απορροφήσουν οι πάροχοι την αύξηση της χονδρικής αγοράς ρεύματος – εγώ θεωρώ ότι θα απορροφήσουν το 50%, άρα τα 16,5 λεπτά θα γίνουν 19-19,5 λεπτά».

Αυτό θα αλλάξει τις ισορροπίες στα χρωματιστά τιμολόγια ρεύματος.

Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλίδη, σήμερα το πιο συμφέρον τιμολόγιο δεν είναι το πράσινο, καθώς στο τιμολόγιο της ΔΕΗ από τα 13,5 λεπτά η κιλοβατώρα θα φθάσει τα 16,5 λεπτά. Για τον ίδιο, αυτή τη στιγμή συμφέρει το κίτρινο τιμολόγιο, τρίμηνης διάρκειας, που οι τιμές της κιλοβατώρας είναι και κάτω από 10 λεπτά, καθώς τα μπλε δεν θα επιδοτηθούν.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τρίτης κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τη φορολόγηση των υπερκερδών που αποκόμισαν οι παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας και στο οποίο το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα επιβάλλει έκτακτο τέλος 10 ευρώ ανά μεγαβατώρα στο φυσικό αέριο που καταναλώνουν τα εργοστάσια για να παράξουν ηλεκτρικό ρεύμα.

Τα έσοδα σύμφωνα με το υπουργείο αναμένεται να προσεγγίσουν τα 45 – 50 εκατ. ευρώ και θα χρηματοδοτήσουν την επιδότηση στα κυμαινόμενα τιμολόγια των νοικοκυριών που δεν θα ξεπεράσουν σε κατανάλωση τις 500 KWh. Πηγή: Dnews Δείτε εδώ αγγελίες με επιλογές από Χρυσή Ευκαιρία, Skywalker, Kariera, Jobfind κ.α.