ο υπουργείο Παιδείας έχει κατανείμει σε φάσεις τους διορισμούς των εκπαιδευτικών, με βασικό σκοπό του να προχωρήσει όσο πιο γρήγορα γίνεται με τους διορισμούς και την πρόσκληση αναπληρωτών που θα ακολουθήσει αμέσως μετά. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του alfavita.gr από το Γραφείο του ΓΓ του ΥΠΑΙΘΑ πρόκειται να βγει σήμερα η πρόσκληση διορισμών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Αναλυτικά
Οι προσκλήσεις για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις, πρόκειται να δημοσιευθούν σε ΦΕΚ-Τεύχος ΑΣΕΠ και θα περιέχουν και την κατανομή των θέσεων ανά Διεύθυνση Εκπαίδευσης και περιοχή.

Οι προσκλήσεις θα αφορούν στις αιτήσεις για μόνιμο διορισμό όπου υφίστανται εν ισχύ Αξιολογικοί Πίνακες ΑΣΕΠ (1ΓΕ/2023, 3ΕΑ/2022, 4ΕΑ/2022 και 5ΕΑ/2022), ενώ η Πρόσκληση για αιτήσεις στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση μετατίθεται για το χρονικό σημείο στο οποίο θα υπάρχουν διαθέσιμοι οι Οριστικοί Πίνακες.

Το υπουργείο πρόκειται να ξεχωρίσει σε φάσεις τους διορισμούς καθώς θέλει να προχωρήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα με τους διορισμούς και την πρόσκληση αναπληρωτών που θα ακολουθήσει αμέσως μετά. Επίσης, θέλει να επιβαρύνει όσο το δυνατόν λιγότερο το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΠΣΥΔ), μέσω του οποίου θα τρέξουν οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών.

Ακόμη, αναμένεται στη συνέχεια η Εγκύκλιος της Προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαιδευτικού Προσωπικού Α/θμιας και Β/θμιας ΥΠΑΙΘΑ με την προθεσμία αιτήσεων, οι οποίες θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Ο.Π.ΣΥ.Δ.).

Στη συνέχεια θα έχουμε την κατάθεση αιτήσεων από τους υποψήφιους μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία, για να ακολουθήσουν οι Πίνακες με τα ονόματα των διορισθέντων και το σχετικό ΦΕΚ.

Προσλήψεις αναπληρωτών
Για τους κλάδους δασκάλων και νηπιαγωγών έρχεται, σύμφωνα με πληροφορίες, άμεσα και πρόσκληση αναπληρωτών.

Το ΦΕΚ κατανομής της Δευτεροβάθμιας
Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο έχει επεξεργαστεί και την κατανομή για τις ειδικότητες της Δευτεροβάθμιας ωστόσο, μετά το συνεχές “πήγαινε-έλα” και τις αλλαγές έχει κλείσει κάθε πηγή πληροφόρησης για το χρόνο ανακοίνωσης της κατανομής.