Για το εάν ενδέχεται να επεκταθεί το μέτρο της επιδότησης στους λογαριασμούς ρεύματος και το επόμενο διάστημα πέραν του Αυγούστου σε περίπτωση που συνεχιστεί η αστάθεια στις τιμές χονδρικής ρωτήθηκε κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ η υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου.

«Όπως κάναμε μέσα στην ενεργειακή κρίση – που το πηγαίναμε μήνα με τον μήνα-  το ίδιο θα κάνουμε και τώρα .Για την ώρα έχουμε διασφαλίσει ότι θα επιδοτήσουμε  για τον μήνα Αύγουστο  κατανάλωση μέχρι τις 500 κιλοβατώρες οριζόντια για όλους τους καταναλωτές» απάντησε.

Και συνέχισε λέγοντας πως οι επιδοτήσεις αυτές θα αφορούν « κυρίως τα κυμαινόμενα τιμολόγια που είναι το πράσινο και το κίτρινο. Αυτή τη στιγμή τα μπλε τιμολόγια  έχουν σταθερές κλειδωμένες τιμές .Τα μπλε τιμολόγια έχουν τιμές ρεύματος  από 0,9 ευρώ μέχρι και 14 λεπτά οπότε δεν επηρεάζονται από αυτές  τις διακυμάνσεις. Σήμερα μπορεί εάν θέλει κάποιος να κλειδώσει ένα μπλε τιμολόγιο. Υπάρχουν τα μπλε τιμολόγια των οποίων η τιμή ρεύματος είναι σήμερα κάτω από 0,10 ευρώ. Μάλιστα δώσαμε την δυνατότητα στις εταιρείες να κάνουν 6 μηνα  κλειδωμένα πακέτα για όσους δεν θέλουν να παρακολουθούν αυτές τις διακυμάνσεις. Αυτό που έχει σημασία είναι να δούμε πώς θα κλείσει ο μήνας Ιούλιος με την τιμή της χονδρικής , τι θα ανακοινώσουν οι εταιρίες  την 1η του μηνός  για τα νέα τιμολόγια, τι εκπτώσεις θα δώσουν οι εταιρείες και μετά από την διαμόρφωση των τελικών τιμών να έρθει η πολιτεία και να επιδοτήσει μέχρι κάποιο ποσό τα τιμολόγια» (πηγή: aftodioikisi.gr) Δείτε εδώ αγγελίες με επιλογές από Χρυσή Ευκαιρία, Skywalker, Kariera, Jobfind κ.α.