Νέοι δικαιούχοι φαίνονται προς προστίθενται στο έκτακτο επίδομα που αναμένεται να δώσει η κυβέρνηση τα Χριστούγεννα. Ευχάριστα για τους δικαιούχους του επιδόματος παιδιού και του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Αν και το μόνο που είχε κλειδώσει ήταν το επίδομα προσωπικής διαφοράς σε όσους συνταξιούχους σε όσους δεν λάβουν την καθιερωμένη αύξηση στη σύνταξή τους, εντούτοις, φαίνεται πως στον κατάλογο των δικαιούχων θα προστεθούν και όσοι λαμβάνουν επίδομα παιδιού και Ελάχιστο Εγγγυημένο Εισόδημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews τα σενάρια που εξετάζονται περιλαμβάνουν:

– επίδομα προσωπικής διαφοράς στους συνταξιούχους που δεν έλαβαν την φετινή αύξηση των συντάξεων

– οικονομική ενίσχυση ύψους 150 ευρώ στους συνταξιούχους με προσωπική διαφορά μέχρι 10 ευρώ

– ενίσχυση στη δόση του επιδόματος παιδιού και του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος

– οικονομική ενίσχυση στα ΑμεΑ.

Πρόκειται για ενισχύσεις που θα δοθούν πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων και θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Έτσι όπως όλα δείχνουν πριν τις γιορτές οι συνταξιούχοι αναμένεται να πληρωθούν την οικονομική ενίσχυση των 150 ευρώ και το επίδομα προσωπικής διαφοράς ύψους από 100 ως 200 ευρώ.

Οι δικαιούχοι της νέας οικονομικής ενίσχυσης των 150 ευρώ θα είναι: συνταξιούχοι χωρίς προσωπική διαφορά ή – συνταξιούχοι με προσωπική διαφορά κάτω των 10 ευρώ, που λαμβάνουν άθροισμα κύριων συντάξεων έως 700 ευρώ (περίπου 1 εκατ. δικαιούχοι).

Πέρσι κριτήριο για την πληρωμή της ενίσχυσης ήταν να έχουν προσωπική διαφορά άνω των 10 ευρώ και σύ-νταξη ή άθροισμα κύριων συντάξεων προ φόρου έως 1.600 ευρώ μηνιαίως. Η έκτακτη εφάπαξ οικονομική ενίσχυση ανήλθε σε 100-200 ευρώ ανάλογα με το ύψος των κύριων συντάξεων γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου μηνός Νοεμβρίου 2023.

Να σημειωθεί ότι οι εν λόγω συνταξιούχοι που θα πάρουν τα 150 ευρώ θα λάβουν κανονικά και την αύξηση των συντάξεων από 1.1.2025.

Η ενίσχυση των 150 ευρώ θα δοθεί επίσης και στους δικαιούχους του επιδόματος ανασφάλιστων υπερηλίκων του ΟΠΕΚΑ.

Το κόστος της οικονομικής ενίσχυσης των 150 ευρώ εκτιμάται σε περίπου 150 εκατ. ευρώ. (Πηγή: DNEWS) ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΣΕΠ: 2.500 μόνιμοι με απολυτήριο Λυκείου. ΔΕΗ: 34 θέσεις εργασίας. Eurobank: Προσλήψεις με δυνατότητα υβριδικής εργασίας. Θέσεις από Σκλαβενίτη σε 4 περιοχές