Δείτε τον νέο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για τον ΟΠΕΚΑ.

Δημοσιεύθηκε από το ΑΣΕΠ η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος με αριθμό 13ΠΔΑ/2024 η οποία αφορά στην κάλυψη των θέσεων του Διοικητή και του Υποδιοικητή στον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) Ν.Π.Δ.Δ.

Η διαδικασία επιλογής περιέχει και γραπτές εξετάσεις που διεξάγονται μέσω ΑΣΕΠ, ενώ στον διαγωνισμό μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής απόφοιτοι Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, με οποιοδήποτε πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν επίσης πολύ καλή γνώση της αγγλικής ή της γαλλικής ή της γερμανικής ή της ισπανικής ή της ιταλικής γλώσσας καθώς και εμπειρία ή διδακτορικό.

Για την επιλογή των υποψηφίων το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού διενεργεί, είτε ταυτόχρονα είτε τμηματικά ηλεκτρονική γραπτή εξέταση, που περιλαμβάνει δοκιμασία διακρίβωσης των δεξιοτήτων των υποψηφίων, οι οποίες σχετίζονται, ενδεικτικά, με τον συλλογισμό, την αποτελεσματικότητα, την ικανότητα ανταπόκρισης στις απαιτήσεις θέσεων ευθύνης. Η δοκιμασία διενεργείται είτε με τη μέθοδο των ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών ή άλλου είδους κλειστού τύπου ερωτήσεων είτε με συνδυασμό και των δύο.

Πιο αναλυτικά, η γραπτή εξέταση θα πραγματοποιηθεί μέσω προσαρμοστικών τεστ (Computerized Adaptive Testing – CAT) που θα περιλαμβάνουν ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών και / ή άλλου είδους κλειστού τύπου ερωτήσεων και για την τρίτη ενότητα περιλαμβάνει ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών που θα αφορούν προσομοίωση εργασιακών καταστάσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γραπτή ηλεκτρονική εξέταση θα περιλαμβάνει τις παρακάτω τρεις ενότητες δοκιμασιών (τεστ):

  • Παραγωγικός Συλλογισμός
  • Επαγωγικός Συλλογισμός
  • Διαχείριση Εργασιακών Σεναρίων

Αναλυτικά η προκήρυξη για τον ΟΠΕΚΑ

Πηγή: proson.gr ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θέσεις σε ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ σε πολλές πόλεις. Επίδομα 2.100 ευρώ σε δημότες τριών δήμων. Θέσεις για Γραμματείς, Υπαλλήλους Γραφείου