Πόσο θα διαρκέσουν οι θερινές εκπτώσεις του 2024.

Σε μία εβδομάδα και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 8 Ιουλίου ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις και τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά την Κυριακή14 Ιουλίου. Οι θερινές εκπτώσεις θα ισχύουν έως τις 31 Αυγούστου.

Το ωράριο λειτουργίας για τα καταστήματα τις Κυριακές θα διαφέρει. Τα μαγαζιά και τα καταστήματα λιανικής προτείνεται να λειτουργήσουν από τις 11:00 έως τις 18:00, ενώ τα εμπορικά κέντρα και τα πολυκαταστήματα θα παραμένουν ανοιχτά για περισσότερο χρονικό διάστημα, από τις 11:00 έως τις 20:00.

Στο μεταξύ επισημαίνεται ότι οι καταναλωτές καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε αλυσίδες και μεμονωμένα καταστήματα στο λιανεμπόριο που διαφημίζουν μεγάλα ποσοστά εκπτώσεων σε συγκεκριμένα είδη.

Όλα όσα πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές στις θερινές εκπτώσεις 2024

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) παρέχει οδηγίες προς τις Ομοσπονδίες και τους Εμπορικούς Συλλόγους σε όλη τη χώρα, ώστε να ενημερώνουν τα μέλη τους για τις υποχρεώσεις του νόμου αναφορικά με τις θερινές εκπτώσεις.

Πιο συγκεκριμένα, κατά την περίοδο των καλοκαιρινών εκπτώσεων οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα ακόλουθα:

  1. Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά εκτίθενται.
  2. Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης ανήκει στη διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης. Εάν αναγραφεί ποσοστό, πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. «50% έκπτωση»).
  3. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών, διότι τα προβλεπόμενα πρόστιμα είναι βαρύτατα. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.

Πηγή: proson.gr ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θέσεις σε ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ σε πολλές πόλεις. Επίδομα 2.100 ευρώ σε δημότες τριών δήμων. Θέσεις για Γραμματείς, Υπαλλήλους Γραφείου