Η άυλη ψηφιακή κάρτα Τουρισμού για όλους θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2024.

Η κάρτα που έχεις λάβει στο κινητό σου μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για τη πληρωμή του καταλύματος χωρίς γεογραφικούς περιορισμούς και το ποσό μπορεί να “σπάσει”, δηλαδή μπορείς να πληρώσεις ότι ποσό επιθυμείς δύο η περισσότερες φορές. Μέχρι βέβαια του ποσού που δικαιούσαι και έχεις στη κάρτα σου.

Θα πρέπει να τονιστεί πως δεν υπάρχει καμία λίστα με τα συμβεβλημενα καταλύματα του Τουρισμού για όλους 2024. Την κάρτα πρέπει να την δέχονται όλα τα καταλύματα και ξενοδοχεία αρκεί φυσικά να έχουν δηλωθεί στην εφορία με τον κατάλληλο κωδικό εμπόρου.

 Επομένως οποίο ξενοδοχείο η κατάλυμα αν επιλέξεις μπορείς να πληρώσεις με την κάρτα Τουρισμός για όλους στο POS του καταλύματος όπως θα πλήρωνες με οποιαδήποτε άλλη κάρτα.

Οι δικαιούχοι που έχουν λάβει τις ψηφιακές άυλες κάρτες Τουρισμός για όλους μπορούν να κάνουν πληρωμή είτε με φυσική παρουσία στο κατάλυμα κατά τη διαμονή, αν το τηλέφωνο τους υποστηρίζει τις ανέπαφες πληρωμές (λειτουργία NFC) είτε ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα του καταλύματος.

Επίσης υπάρχει δυνατότητα πληρωμής στα ορισμένα POS με πληκτρολογηση του αριθμού της κάρτας, εξυπηρετεί αν κλείνετε το κατάλυμα τηλεφωνικά η το κινητό σας δεν διαθέτει NFC.

Πως πληρώνω ηλεκτρονικά το ξενοδοχείο με την κάρτα Τουρισμός για όλους;

Όπως θα πληρώνατε με οποιαδήποτε άλλη κάρτα, χρεωστική η πιστωτική. Η προϋπόθεση βέβαια είναι το κατάλυμα της επιλογής σας να έχει ιστοσελίδα στην οποία υπάρχει δυνατότητα πληρωμής με κάρτα. Οπότε καταχωρείτε τα στοιχεία της κάρτας και των κωδικό που θα λάβετε από την τράπεζα σας και θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή. Τα περισσότερα μεγάλα ξενοδοχεία διαθέτουν ιστοσελίδα με δυνατότητα πληρωμής ηλεκτρονικά.

Δυστυχώς όμως δε ισχύει το ίδιο για τις γνωστές σελίδες κράτησης όπως Booking.comAirbnb.gr και λοιπά. Δεν γίνεται να γίνει κράτηση σε αυτές με την χρήση κάρτας Τουρισμός για όλους Pass.

Πηγή: enaklik.com ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκτακτα μέτρα για την προστασία εργαζομένων από τον καύσωνα. Τα σχολεία που θα κλείσουν λόγω καύσωνα. 970 νέες προσλήψεις διοικητικών υπαλλήλων