Οι προκηρύξεις που έχει εκδώσει το ΑΣΕΠ στο νέο πλαίσιο επιλογής διοικήσεων στο δημόσιο.

Αιτήσεις σε έξι διαφορετικούς γραπτούς διαγωνισμούς ΑΣΕΠ μπορούν να κάνουν σήμερα οι ενδιαφερόμενοι για διοικητικές θέσεις φορέων του δημοσίου. Πιο αναλυτικά, στο νέο πλαίσιο επιλογής διοικήσεων στο δημόσιο το ΑΣΕΠ έχει εκδώσει επτά προκηρύξεις για την επιλογή διοικήσεων στο ΝΑΤ, στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στο Εθνικό Θέατρο, στο ΟΑΚΑ, στο Εθνικό Αθλητικό Προπονητικό Κέντρο του Ολυμπιακού Χωριού,  στο ΝΠΙΔ «Επάνοδος», στην ΕΡΤ και στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ). 

Η διαδικασία επιλογής και στους επτά διαγωνισμούς περιέχει και γραπτές εξετάσεις που διεξάγονται μέσω ΑΣΕΠ, ενώ οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν επίσης πολύ καλή γνώση μία ξένης γλώσσας καθώς και εμπειρία ή διδακτορικό. Για την επιλογή των υποψηφίων το ΑΣΕΠ διενεργεί ηλεκτρονική γραπτή εξέταση, που περιλαμβάνει δοκιμασία διακρίβωσης των δεξιοτήτων των υποψηφίων, οι οποίες σχετίζονται, ενδεικτικά, με τον συλλογισμό, την αποτελεσματικότητα, την ικανότητα ανταπόκρισης στις απαιτήσεις θέσεων ευθύνης. Η δοκιμασία διενεργείται είτε με τη μέθοδο των ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών ή άλλου είδους κλειστού τύπου ερωτήσεων είτε με συνδυασμό και των δύο.

Πιο αναλυτικά, η γραπτή εξέταση θα πραγματοποιηθεί μέσω προσαρμοστικών τεστ (Computerized Adaptive Testing – CAT) που θα περιλαμβάνουν ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών και / ή άλλου είδους κλειστού τύπου ερωτήσεων και για την τρίτη ενότητα περιλαμβάνει ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών που θα αφορούν προσομοίωση εργασιακών καταστάσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γραπτή ηλεκτρονική εξέταση θα περιλαμβάνει τις παρακάτω τρεις ενότητες δοκιμασιών (τεστ):

  • Παραγωγικός Συλλογισμός
  • Επαγωγικός Συλλογισμός
  • Διαχείριση Εργασιακών Σεναρίων

Οι επτά γραπτοί διαγωνισμοί ΑΣΕΠ

Κάντε «κλικ» στην προκήρυξη που σας ενδιαφέρει και δείτε αναλυτικά την προκήρυξη και όλες τις λεπτομέρειες:

Αριθμός προκήρυξηςΦορείςΑιτήσεις απόΑιτήσεις έως
ΑΣΕΠ 11ΠΔΑ/2024ΕπάνοδοςΔευτέρα 3 Ιουνίου 2024Παρασκευή 14 Ιουνίου
ΑΣΕΠ 5ΠΔΑ/2024ΝΑΤΠέμπτη 6 ΙουνίουΔευτέρα 17 Ιουνίου
ΑΣΕΠ 6ΠΔΑ/2024ΟΑΚΑ και Ολυμπιακό ΧωριόΠέμπτη 6 ΙουνίουΔευτέρα 17 Ιουνίου
ΑΣΕΠ 10ΠΔΑ/2024ΕΜΣΤ και Εθνικό ΘέατροΠαρασκευή 7 ΙουνίουΤρίτη 18 Ιουνίου
ΑΣΕΠ 14ΠΔΑ/2024ΕΚΔΔΑΔευτέρα 10 ΙουνίουΠαρασκευή 21 Ιουνίου
ΑΣΕΠ 12ΠΔΑ/2025ΕΡΤΤετάρτη 12 ΙουνίουΤρίτη 25 Ιουνίου

Πηγή: proson.gr ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκτακτα μέτρα για την προστασία εργαζομένων από τον καύσωνα. Τα σχολεία που θα κλείσουν λόγω καύσωνα. 970 νέες προσλήψεις διοικητικών υπαλλήλων