Πότε θα βγει η προκήρυξη για τις προσλήψεις των ειδικών φρουρών.

Το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για 300 οργανικές θέσεις ειδικών φρουρών τέθηκε υπόψη του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, που έκρινε ότι είναι νόμιμο, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος».

Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση του σχεδίου διατάγματος, η αύξηση των οργανικών θέσεων των ειδικών φρουρών στοχεύει στην «εκπλήρωση της αποστολής της ΕΛ.ΑΣ., ώστε οι νέοι ειδικοί φρουροί να διατεθούν στη μάχιμη, πεζή και εποχούμενη αστυνόμευση, προκειμένου να ενισχυθεί το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών σε περιοχές που παρουσιάζουν υψηλό βαθμό εγκληματικότητας, με γνώμονα την καλύτερη ανταπόκριση της Ελληνικής Αστυνομίας στις προσδοκίες του πολίτη για αποτελεσματική αστυνόμευση».

Τα προσόντα των ειδικών φρουρών

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως η νέα προκήρυξη αναμένεται να βγει το Φθινόπωρο του 2024 και θα γίνει εκτός ΑΣΕΠ. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι απόφοιτοι Λυκείου ή άλλης ισότιμης σχολής εσωτερικού ή εξωτερικού. Να μην υπερβαίνουν το 28 έτος της ηλικίας τους. Να έχουν υγεία και άρτια σωματική διάπλαση διαπιστούμενη από την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή Κατάταξης, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις για τη σωματική ικανότητα των υποψηφίων των σχολών Στρατού Ξηράς (κατεύθυνση Όπλων) κατά τα οριζόμενα στο ΠΔ 11/2014 (ΦΕΚ Α’ -17) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. Να μην φέρουν δερματοστιξία (τατουάζ) στο σώμα τους η οποία:

α. είναι και με την ενδυμασία (θερινή και χειμερινή σχολή) εξωτερικά εμφανής

β. οι σχετικές απεικονίσεις ως εκ του περιεχομένου τους, είτε την επιβαλλόμενη από το Σύνταγμα ουδετερότητα των υπαλλήλων του Δημοσίου είτε προκαλούν κατά τρόπο ο οποίος δεν συνάδει προς την ιδιότητα και τα καθήκοντα τους.

Να έχουν σωματικά, ψυχικά και διανοητικά προσόντα ανταποκρινόμενα στις απαιτήσεις του αστυνομικού έργου.

Να έχουν ανάστημα (άνδρες και γυναίκες) τουλάχιστον 1,70μ χωρίς υποδήματα κλπ.

Πηγή: newsbomb.gr ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κοινωνικός τουρισμός: ΑΦΜ που συνεχίζουν τις αιτήσεις σήμερα. ΟΠΕΚΑ: Επίδομα σε ευάλωτες οικογένειες μέχρι 600€. Θέσεις εργασίας με μισθούς έως και 1.500€