Πότε βγαίνει ο νέος διαγωνισμός ΑΣΕΠ για απόφοιτους λυκείου και ΑμεΑ στο δημόσιο.

Θέμα χρόνου είναι, όπως επιβεβαίωσε χτες και ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, Θάνος Παπαϊωάννου, η έκδοση των δύο προκηρύξεων για την πλήρωση σχεδόν 4.400 θέσεων σε όλο το δημόσιο από απόφοιτους λυκείου και ΑμεΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρώτη θα φύγει για το Εθνικό Τυπογραφείο η προκήρυξη για τους απόφοιτους λυκείου και στη συνέχεια θα ακολουθήσει και η προκήρυξη για Άτομα με Αναπηρίες. Αξίζει να σημειωθεί αυτή θα είναι η πρώτη φορά που το ΑΣΕΠ προκηρύσσει χιλιάδες θέσεις αποκλειστικά για ΑμεΑ, χωρίς να περιλαμβάνονται οι συγγενείς τους.

Πιο αναλυτικά, η πρώτη προκήρυξη θα περιέχει περίπου 2.800 θέσεις για απόφοιτους λυκείου / Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ), ενώ η προκήρυξη για ΑμεΑ θα περιέχει περίπου 1.600 θέσεις.

Οι προσλήψεις αυτές, λοιπόν, θα  γίνουν βάσει των κλασσικών προκηρύξεων «Κ», χωρίς δηλαδή γραπτό διαγωνισμό. Οι υποψήφιοι θα προσληφθούν βάσει συστήματος μοριοδότησης και θα καταταχθούν σε πίνακα βάσει ακαδημαϊκών και κοινωνικών κριτηρίων.

Αφού αποσταλούν στο Εθνικό Τυπογραφείο οι δύο διαγωνισμοί θα λάβουν ΦΕΚ και θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις. Οι ενδιαφερόμενοι θα κάνουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους στο ΑΣΕΠ επιλέγοντας την ειδικότητα και τους φορείς όλης της χώρας που επιθυμούν να διοριστούν.

Πηγή: proson.gr ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φορολοταρία: Δείτε αν κερδίσατε από 1.000 έως 50.000€. Νέο επίδομα παιδιού μέχρι 500€: Ποιους αφορά. Ακαδημία Αθηνών: Θέσεις με αμοιβή 3.000€