Η ανάκληση παρτίδων του ελαιολάδου GAEA σε χώρες του εξωτερικού λόγω υψηλής περιεκτικότητας του απαγορευμένου φυτοφαρμάκου chlorpyrifos δημιούργησε αναστάτωση στους καταναλωτές.

Η ανακοίνωση της εταιρείας για την ανάκληση παρτίδων ελαιολάδου GAEA

Αγαπητοί πολύτιμοι πελάτες, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την κατάσταση με την ανάκληση της παρτίδας ελαιόλαδου που αφορά τις συγκεκριμένες χώρες που επηρεάστηκαν Δανία, Γερμανία και Νορβηγία.

Τι συνέβη;

Πληροφορηθήκαμε από το τις αρχές της Δανίας ότι σε ένα πολύ μικρό μέρος του κλασικού Ελαιολάδου GAEA είχε ανιχνευθεί το φυτοφάρμακο chlorpyrifos. Το chlorpyrifos χρησιμοποιούνταν για δεκαετίες ως εντομοκτόνα και απαγορεύεται στην ΕΕ από το 2020. Το σύστημα ιχνηλασιμότητας του Ελαιολάδου μας επέτρεψε να εντοπίσουμε μια παρτίδα από 8 τόνους σε σχέση με την αυξημένη συγκέντρωση στο chlorpyrifos. Είναι σημαντικό να μην έχετε υψηλή κατανάλωση φυτοφαρμάκων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Δεν είναι το ατομικό γεύμα που είναι καθοριστικό, αλλά η κατανάλωση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Επομένως, δεν θα αντιμετωπίσετε οξέα συμπτώματα.

Πρόκειται για το πρώτο περιστατικό αυτού του είδους στα 29 χρόνια λειτουργίας μας, κατά τη διάρκεια των οποίων έχουμε επεξεργαστεί πάνω από 10.000 τόνους Ελαιολάδου. Η πληγείσα παρτίδα προήλθε από έναν αξιόπιστο προμηθευτή με τον οποίο έχουμε μια αξιόπιστη συνεργασία για πάνω από 20 χρόνια και από μια περιοχή όπου δεν έχουν καταγραφεί προβλήματα φυτοφαρμάκων για πολλά χρόνια.

Άμεσες ενέργειες

Μόλις ανακαλύψαμε το φυτοφάρμακο, ξεκινήσαμε μια ανάκληση της πληγείσας παρτίδας για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια και την ευημερία των πελατών μας. Η απόφαση αυτή αντικατοπτρίζει τη δέσμευσή μας για ποιότητα και διαφάνεια.

Ενισχυμένα μέτρα διασφάλισης ποιότητας

Έχουμε λάβει αυτό το περιστατικό ως μια κρίσιμη ευκαιρία μάθησης και εφαρμόζουμε ακόμη πιο αυστηρές διαδικασίες στον ποιοτικό μας ελέγχου:

Υποχρέωση πρόσθετων αναλύσεων IFS / BRC / από προμηθευτές μας: Έχουμε τους υψηλότερους βαθμούς στη διαδικασία ασφάλειας τροφίμων και ελεγχόμαστε κάθε χρόνο για τη νέα πιστοποίηση. Ήδη κάνουμε υπερβάλλοντες δοκιμές με βάση τις απαιτούμενες διαδικασίες.
Στο μέλλον θα ζητήσουμε μια πρόσθετη δοκιμή και από τον προμηθευτή μας.

Συνεργασία με Αρχές/προμηθευτές: Συνεργαζόμαστε στενά με τις ελληνικές αρχές τροφίμων και τον προμηθευτή μας. Θα διερευνήσουμε την πηγή του απαγορευμένου φυτοφαρμάκου και θα προσπαθήσουμε να εντοπίσουμε τον υπεύθυνο αγρότη για να αποτρέψουμε μελλοντικά περιστατικά.
Λήξη συνεργασίας με το ελαιοτριβείο: Εντοπίσαμε το υπεύθυνο ελαιοτριβείο και λήξαμε την συνεργασία μας μαζί τους.

Η δέσμευσή μας προς εσάς

Η GAEA προσπαθεί πάντα να προσφέρει την υψηλότερη ποιότητα Ελαιολάδου και συνεχίζουμε να τηρούμε την υπόσχεσή μας να προσφέρουμε το καλύτερο προϊόν που έχει να προσφέρει η Ελλάδα. Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουμε ότι αυτό δεν θα συμβεί ξανά και να διατηρήσουμε την εμπιστοσύνη και την ικανοποίησή σας.

Εκτιμούμε την κατανόηση και την υποστήριξή σας καθώς διερευνούμε αυτό την κατάσταση. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες ή χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με την ομάδα εξυπηρέτησης πελατών μας στο info@gaea.gr.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεχή εμπιστοσύνη σας στο ελαιόλαδο GAEA.

Πηγή: dnews.gr ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επίδομα παιδιού Α21: Οι 5+1 πληρωμές. Τα 6 «ανοιχτά» προγράμματα της ΔΥΠΑ. Οι τρίτεκνοι γίνονται πολύτεκνοι. Έρχονται αλλαγές στα οικογενειακά επιδόματα