Την πρόσληψη 1.720 εργαζόμενων στους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, προκειμένου να καλυφθούν οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και να σταματήσει η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων, ζήτησε με επιστολή του προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Γιώργο Κατρούγκαλο, ο Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Δημήτρης Στρατούλης.

ΕΡΓΑΣΙΑ-ERGASIA-cjob11

Με αφορμή τις ουρές ασφαλισμένων, που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες σε υποκαταστήματα του ΙΚΑ για τη θεώρηση βιβλιαρίων υγείας τους, δηλαδή για τη χορήγηση της ασφαλιστικής τους ικανότητας, ο κ. Στρατούλης, τόνισε με νόημα ότι θα αναζητηθούν «άμεσα ευθύνες από όσους δεν αντιμετώπισαν ή δεν αντιμετωπίζουν έγκαιρα αυτή την κατάσταση». Ο Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων πρόσθεσε ότι η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων είναι ηθικά και πολιτικά απαράδεκτη –και μάλιστα χωρίς λόγο- γιατί η χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας έχει υλοποιηθεί ηλεκτρονικά από το ίδιο το ΙΚΑ. Για το λόγο αυτό δεν χρειάζεται η φυσική παρουσία των ασφαλισμένων στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, έχει ήδη ζητηθεί από τους κατά τόπους Διευθυντές του ΙΚΑ να ενημερώνουν τους ασφαλισμένους, που σχηματίζουν ουρές, ότι έχουν ήδη ασφαλιστική ικανότητα. Αυτό σημαίνει ότι τα προστατευόμενα μέλη τους μπορούν να έχουν τις παροχές υγείας τους μόνο με την επίδειξη του ατομικού ή οικογενειακού βιβλιαρίου τους, χωρίς να χρειάζεται να προσέρχονται στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ για να απογραφούν. Σε κάθε περίπτωση, οι μόνοι που πρέπει να έχουν φυσική παρουσία, είναι οι μακροχρόνια άνεργοι. Και αυτό, γιατί όπως επισήμανε ο κ. Στρατούλης «η προηγούμενη κυβέρνηση καθυστέρησε αδικαιολόγητα την διασύνδεση των πληροφοριακών συστημάτων ΙΚΑ-ΟΑΕΔ». Ήδη, όμως, έχω δώσει εντολή να ολοκληρωθεί άμεσα –χθες θα έλεγα- αυτή η διασύνδεση, για να σταματήσει η ταλαιπωρία αυτού του τμήματος των πολιτών.

Αξίζει πάντως να επισημανθεί ότι οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού στο ΙΚΑ και τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία, έγιναν ακόμα μεγαλύτερες εξαιτίας της διαθεσιμότητας, που τέθηκαν 200 εργαζόμενοι στην Κοινωνική Ασφάλιση.

dikaiologitika.gr

Δείτε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις και θέσεις εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γίνετε φίλοι μας στη σελίδα μας στο Facebook “Θέσεις Δημοσίου” για να είστε πάντα ενήμεροι για όλες τις νέες θέσεις εργασίας δημοσίου, επιδοτούμενα σεμινάρια για ανέργους και προκηρύξεις