100, 150 ή 200 ευρώ θα λάβουν περίπου 750.000 συνταξιούχοι που δεν θα πάρουν αύξηση στις συντάξεις τους λόγω προσωπικής διαφοράς. Η οικονομική ενίσχυση έχει «κλειδώσει», έχει συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό και θα πληρωθεί λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Ισχύουν δύο προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληρούν οι συνταξιούχοι για να λάβουν το επίδομα:

  • άθροισμα συντάξεων να μην ξεπερνά τα 1.600 ευρώ
  • να είναι θετική η προσωπική διαφορά, μεγαλύτερη των 10 ευρώ

Πρόσφατα διέρρευσε ότι η πληρωμή θα γίνει -το αργότερο- μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι στον πρώτο γύρο πληρωμών που έγιναν τον Μάρτιο του 2023, τα ποσά κυμαίνονταν μεταξύ 200 και 300 ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το τελικό ποσό θα διαμορφωθεί ανάλογα με το ύψος των συντάξιμων αποδοχών. Οι 3 κλίμακες δικαιούχων χωρίζονται ως εξής:

  • 200 ευρώ σε συνταξιούχους που λαμβάνουν από κάθε πηγή (συντάξεις γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου μηνός Οκτωβρίου 2023) άθροισμα αποδοχών έως 700 ευρώ
  • 150 ευρώ για συνταξιούχους συνολικού καθαρού (προ φόρου) μηνιαίο ποσού από 700,01 ευρώ έως και 1.100 ευρώ
  • 100 ευρώ σε συνταξιούχους που λαμβάνουν ποσά από 1.100,01 ευρώ έως και 1.600 ευρώ

Ένα παράθυρο αισιοδοξίας για την επιταγή ακρίβειας η κοινωνικό μέρισμα 2023 για τα ευάλωτα νοικοκυριά

Νέα μέτρα στήριξης σε μορφή επιταγής ακρίβειας σε χαμηλοσυνταξιούχους, ανασφάλιστους υπερήλικες, άτομα με αναπηρία και μακροχρόνια ανέργους όπως επίσης και 1,5 έξτρα δόση του επιδόματος παιδιού Α21 και διπλό ΚΕΑ φαίνεται πως θα έρθουν και πάλι στο προσκήνιο σε περίπτωση μεγαλύτερου πλεονάσματος μέχρι τέλος του έτους.

Τι είχες αναφέρει ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του;

«Υπάρχουν συμπολίτες μας σήμερα οι οποίοι πραγματικά τα βγάζουν πέρα πολύ δύσκολα. Κι εγώ δεσμεύομαι ότι θα ξύσω τον πάτο του βαρελιού ώστε αυτοί οι συμπολίτες μας που όντως δεν έχουν κανένα απόθεμα και καμία άλλη δυνατότητα στήριξης, να μπορέσω να κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου, βλέποντας και την εξέλιξη του Προϋπολογισμού έως το τέλος του χρόνου, για να δω αν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω να τους βοηθήσουμε», ανέφερε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός.

Η στήριξη θα είναι στοχευμένη και θα αφορά οικονομικά ευάλωτα νοικοκυριά όπως δικαιούχους Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, δικαιούχους επιδόματος παιδιούχαμηλοσυνταξιούχους, ανέργους και ΑΜΕΑ.

Έτσι σε περίπτωση πλεονάσματος τον Δεκέμβριο 2023, 2.300.000 πιο ευάλωτοι συμπολίτες θα στηριχτούν και πάλι.

Η ενίσχυση θα είναι 200 – 250 ευρώ και θα αφορά χαμηλοσυνταξιούχους, ανασφάλιστους υπερήλικες, άτομα με αναπηρία και μακροχρόνια ανέργους. Ενώ οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα εισπράξουν μία ακόμη μηναία δόση και οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιών μιάμιση δόση.

Πηγή: enaklik.com ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επίδομα 600€ σε οικογένειες. Ποιοι θα πάρουν επίδομα ηλεκτρικού ρεύματος και ποιοι έκτακτο επίδομα προσωπικής διαφοράς. Θέσεις στο Χαμόγελο του Παιδιού. 152 νέες αγγελίες εργασίας